Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afecţiuni

1 2 jpg jpeg

Busuiocul furnizează o cantitate bună de vitamina A şi C, dar şi de acid rosmarinic. De asemenea, este o sursă excelentă de calciu şi fosfor, minerale esentiale pentru dezvoltarea ţesuturilor osoase, a dinţilor, rinichilor, sistemului imunitar, ritmului cardiac şi contracţiilor musculare.

De asemenea, busuiocul conţine cantităţi importante de vitamina K (anticoagulantă), vitamină necesară fabricării proteinelor ce participă la coagularea sângelui. Această vitamină joacă un rol important şi în fortifierea oaselor. Luptă cu virusurile

Ceaiul de busuioc este un antigripal foarte puternic şi un remediu bun împotriva răcelilor. Frunzele şi florile pot fi utilizate sub formă de suc, ceai sau decoct pentru ameliorarea febrei şi a racelilor. Infuzia preparată dintr-o lingură de frunze, la o cană cu apă, se bea după mesele principale. Se poate prepara şi o tinctură din 10 g plantă la 100 ml alcool de 70 de grade, prin macerare timp de 8 zile. Se iau 40-50 de picături, după mesele principale.

Alină durerile reumatice

e recomandat şi celor care suferă de artrită reumatoidă. Flavonoidele şi compuşii volatili din compoziţia frunzelor de busuioc au efecte antiinflamatoare, ce contribuie la redobândirea mobilităţii încheieturilor, reducând durerea. Ai nevoie de 1 lingură de plantă uscată sau 5-6 frunze proaspete ce se pun la infuzat 10 minute într-o cană cu apă fierbinte. Se strecoară şi se bea câte o cană de 3 ori pe zi.

La fel de utile sunt şi băile terapeutice. Într-o cadă cu apă caldă se pun 2 litri de infuzie de busuioc (obţinută din 2 mâini de busuioc). Baia durează 20 de minute şi se repetă de măcar 2 ori pe săptămână.

Tratează afecţiunile pielii

Pentru tratarea oricărei afecţiuni a pielii poţi încerca alifia de busuioc. Se pune la fiert o mână de busuioc într-o jumătate de kilogram de untură proaspătă. Se lasă la răcit şi a doua zi se încălzeşte iar, pentru a se putea strecura. Se amestecă untura strecurată cu o lingură cu ceară de albine topită şi două linguri cu miere. Amestecul se omogenizează bine şi se aplică pe faţă.

Află AICI cum îţi poţi curăţa eficient tenul!

Combate ulcerul gastric

Bun stimulent al digestiei, busuiocul absoarbe gazele intestinale şi acţionează ca un pansament gastric. Pentru aceasta se ia o lingură de seminţe de busuioc, se macină prin râşniţa de cafea şi se prepară precum cafeaua. Se obţine o cafea din busuioc cu care poţi vindeca chiar şi cele mai severe ulcere gastrice.

Previne infarctul

Specialiştii susţin că folosirea zilnică a busuiocului duce la protejarea arterelor coronare de depunerile de colesterol, dar ajută şi la ţinerea sub control a tensiunii arteriale.