Busuiocul îţi reduce nivelul colestrolului

1 2 jpg jpeg

Deşi este folosit de cele mai multe ori pentru a condimenta diverse feluri de mâncare, busuiocul are efecte benefice asupra întregului organism, datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale. Astfel că este un bun adjuvant în tratarea afecţiunilor stomacale şi mai ales în eliminarea gazelor survenite la nivelul tubului digestiv.

Beneficiile ceaiului de busuioc

1 2 jpg jpeg

În cazul în care nu ştiai, busuiocul poate fi folosit şi la prepararea unui ceai ce este eficient mai ales în această perioadă pentru a trata virozele respiratorii. Proprietăţi antioxidante, antimicrobiene şi antivirale şi recomandă ca fiind una dintre cele mai bune opţiuni în această situaţie.

Dacă alegi să prepari infuzia folosind frunze proaspete de busuioc, acaesta va fi eficient şi dacă te confrunţi cu probleme precum prezenţa infecţiilor urinare, durerile de cap sau gripă.

Nici crampele abdominale nu rezistă în faţa puterii vindecătoare a busuiocului.

Indicat în caz că ai colesterolul mărit

Acţiunea sa benefică se resimte şi la nivel arterial deoarece ajută la reglarea tensiunii, iar dacă nivelul colesterolului rău îţi dă bătăi de cap, atunci tot ceaiul de busuioc este cea mai bună metodă naturistă de a combate această afecţiune.

Bucurându-se de nutrimenţi de cea mai bună calitate, este eficient şi în reglarea funcţiilor endocrine, oferind un efect tonic organismului şi eliberând stresul acumulat mai ales la nivel celular.

Nici sistemul imunitar nu va rămâne ocolit de acţiunea sa benefică.

Are grijă de tenul tău

Te supără acnea sau prezenţa punctelor negre? Alege să îţi prepari o mască facială naturală acasă. Fă o pastă din frunze de busuioc proaspete, la care să adaugi zeama de la o lămâie şi apoi aplic-o pe tenul curăţat în prealabil şi las-o să acţioneze pentru 5 minute.

Clăteşte apoi tenul cu apă călduţă din abundenţă şi bucură-te de senzaţia plăcută oferită de această mască.

Dacă te supără probleme gingivale, macină o mână de frunze de busuioc astfel încât să obţii o pudră pe care să o amesteci ulterior cu ulei de susan şi foloseşte paste pentru ate spăla pe dinţi. În felul acesta te vei bucura şi de o senzaţie de prospeţime timp îndelungat şi vei trata şi problemele gingivale.

Din punct de vedere alimentar, cea mai bună combinaţie rămâne cea de roşii cu busuioc, sănătatea are gust bun atunci când ştii să combini corespunzător ingredientele.