Bujorul, leacul naturii bun la toate

1 2 jpg jpeg

Cei care au descoperit proprietăţile terapeutice ale bujorilor au fost chinezii. Au folosit rădăcinile, datorită proprietăţilor antiseptice. În Europa a fost utilizat pentru prima dată ca leac în perioada medievală.

Împotriva crampelor menstruale

Femeile care sufer─â de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingur─â de flori uscate, torni 250 de ml de ap─â fierbinte ┼či la┼či la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient ┼či pentru persoanele care sufer─â de infec┼úii ale c─âilor respiratorii.

De ajutor, în migrene

Tinctura de bujor este recomandat─â celor care sufer─â din cauza migrenelor, dar ┼či persoanelor care au oboseal─â cronic─â. Pui 20 de pic─âturi ├«n jum─âtate de pahar cu ap─â, ├«nainte de mas─â, p├ón─â la ameliorarea simptomelor. Tinctura se ob┼úine din r─âd─âcin─â. M─ârun┼úe┼čti 40 de grame de r─âd─âcin─â, apoi torni alcool de 70 de grade ┼či la┼či la macerat, timp de 14 zile, la un loc ├«ntunceat ┼či r─âcoros.

Mai poţi citi:

- Extractul de bujor, leac anticancer

- Floarea de bujor reduce efectele chimioterapiei

- Florile verii, plante de leac

Calmeaz─â durerile de stomac

Decoctul de bujor poate fi de ajutor celor care sufer─â de gastrit─â, de ulcer, c├ót ┼či de indigestie. Peste o linguri┼ú─â de petale de bujor m─ârun┼úite, pui 250 de ml de ap─â. Bei c├óte o can─â, de dou─â ori pe zi, cu o jum─âtate de or─â ├«nainte de pr├ónz ┼či de cin─â. Tratamentul trebuie ┼úinut 14 zile.

Leac antincancer

Un medicament ob┼úinut din flori de bujor, din lemn dulce, curmal ┼či din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei, la pacien┼úii bolnavi de cancer. Cercet─âtorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit c─â extractul atenueaz─â efectele secundare ale chimioterapiei, precum grea┼úa, diareea sau crampele.

Medicamentul a fost testat pe cobai care sufereau de cancer intestinal, iar ├«n urma administr─ârii acestuia nu au mai sc─âzut ├«n greutate, iar tumorile lor s-au mic┼čorat. ├Än prezent, noul medicament se afl─â ├«ntr-o faz─â de testare pe pacien┼úi umani.

Leacurile cu bujor sunt contraindicate femeilor ├«ns─ârcinate ┼či celor care al─âpteaz─â.