Bujorul, leacul naturii bun la toate

1 2 jpg jpeg

Cei care au descoperit proprietăţile terapeutice ale bujorilor au fost chinezii. Au folosit rădăcinile, datorită proprietăţilor antiseptice. În Europa a fost utilizat pentru prima dată ca leac în perioada medievală.

Împotriva crampelor menstruale

Femeile care suferă de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingură de flori uscate, torni 250 de ml de apă fierbinte şi laşi la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient şi pentru persoanele care suferă de infecţii ale căilor respiratorii.

De ajutor, în migrene

Tinctura de bujor este recomandată celor care suferă din cauza migrenelor, dar şi persoanelor care au oboseală cronică. Pui 20 de picături în jumătate de pahar cu apă, înainte de masă, până la ameliorarea simptomelor. Tinctura se obţine din rădăcină. Mărunţeşti 40 de grame de rădăcină, apoi torni alcool de 70 de grade şi laşi la macerat, timp de 14 zile, la un loc întunceat şi răcoros.

Mai poţi citi:

- Extractul de bujor, leac anticancer

- Floarea de bujor reduce efectele chimioterapiei

- Florile verii, plante de leac

Calmează durerile de stomac

Decoctul de bujor poate fi de ajutor celor care suferă de gastrită, de ulcer, cât şi de indigestie. Peste o linguriţă de petale de bujor mărunţite, pui 250 de ml de apă. Bei câte o cană, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de prânz şi de cină. Tratamentul trebuie ţinut 14 zile.

Leac antincancer

Un medicament obţinut din flori de bujor, din lemn dulce, curmal şi din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei, la pacienţii bolnavi de cancer. Cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit că extractul atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, precum greaţa, diareea sau crampele.

Medicamentul a fost testat pe cobai care sufereau de cancer intestinal, iar în urma administrării acestuia nu au mai scăzut în greutate, iar tumorile lor s-au micşorat. În prezent, noul medicament se află într-o fază de testare pe pacienţi umani.

Leacurile cu bujor sunt contraindicate femeilor însărcinate şi celor care alăptează.