Brusturele şi proprietăţile MIRACULOASE ale acestuia. Iată ce poate vindeca!

1 2 jpg jpeg

Nu trebuie să apelăm la medicamente imediat ce întâmpinăm o problemă medicală. Este ideal să folosim mai des tratamente naturiste şi să luăm mai rar pastile.

Dar pentru ca asta să se poată întâmpla, trebuie să ştim cum poate să ne ajute plantele ce ne sunt la îndemână. Astăzi discutăm despre brusture.

Iată câteva dintre proprietăţile benefice pentru organism ale acestei plante

Rădăcina de brusture conţine inulină, acid palmitic, steric şi cofeic, ulei volatil, vitamine din complexul B, nitrat de potasiu, steroli, hormoni vegetali, taninuri, mucilagii.

Pe de altă parte, aceasta mai conţine şi o cantitate mare de fibre dietetice. În plus, s-a dovedit faptul că rădăcinile de brusture au o acţiune antitermică. Acestea se culeg înainte de perioada de înflorire. Ideal în diete Rădăcina conţine şi o cantitate considerabilă de fibre dietetice, calciu, potasiu, aminoacizi şi are un număr mic de calorii. De aceea, această plantă este recomandată în regimurile de slăbire.

Trebuie să beţi în fiecare zi o cană de ceai de brusture, timp de minimum patru săptămâni. Acesta se preparată astfel: o linguriţă de plantă de brusture se pune într-o cană cu apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat şi se bea.

Te scapă de coşuri

Pe de altă parte, datorită acţiunii diuretic-depurative şi detoxifiante, rădăcina de brusture acţionează benefic în diferite boli de piele: acnee, dermatite seboreice, furunculoze.

Această plantă ajută la eliminarea toxinelor renale şi hepatice. Datorită efectului său curativ purificator, brusturele este folosit şi în reglarea colesterolului şi a trigliceridelor din sânge.

Durerile cauzate de luxaţii şi de entorse pot fi atenuate cu ajutorul compreselor cu decoct din rădăcină de brusture. Pune două linguri de rădăcină mărunţită la o cană cu apă, lasă la infuzat timp de 15 minute, iar apoi îmbibă un tampon din tifon în această soluţie şi aplică pe locul dureros.