Boli care pot fi prevenite cu ajutorul conopidei

1 2 jpg jpeg

E bine de ştiut că această legumă te ajută să-ţi păstrezi inima sănătoasă, vindecă afecţiunile prostatei, te păzeşte de accidentele vasculare şi împiedică dezvoltarea celulor canceroase.

Ţine la distanţă cancerul

Sunt numeroase studii care au dovedit că, consumată constant, conopida este un remediu extrem de eficient în lupta cu cancerul. Printre formele de cancer care sunt prevenite prin consumul de conopidă, se regăseşte cancerul de sân, de colon, ovarian, de prostată, pulmonar.

În plus, te apără şi de cancerul de vezică. Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, în paralel cu cazurile a 708 persoane sănătoase, consumul de conopidă reduce puternic incidenţa acestei boli.

Menţine inima sănătoasă

Această legumă are numeroase beneficii şi asupra sistemului vascular, conţine un fitonutrient care ajută la scăderea colesterolului rău din organism. Aşa că, dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, include în dieta ta conopida.

E indicată în curele de slăbire

Conopida are doar 20 de calorii la 100 g. Aşa că, nutriţioniştii recomandă ca această legumă să fie inclusă în dietele tuturor celor care-şi doresc să scape de kilogramele în plus.

Acţionează împotriva poliartritei

Studii prezenate în „Analele bolilor reumatice” şi efectuate pe mai mult de 20.000 de persoane arată că cei care consumă constant conopidă au un risc de trei ori mai scăzut să dezvolte poliartrită.

Cum trebuie consumată această legumă

Pentru rezultate cât mai bune, conopida trebuie consumată crudă. Aşa că, optează pentru salate de crudităţi cu ţelină, morcov, pătrunjel şi adaugă şi conopida.