Benficile remediilor cu rădăcină de cicoare

1 2 jpg jpeg

Iată câteva lucruri interesante despre rădăcina de cicoare şi beneficiile acestei plante:

Rădăcina de cicoare are numeroase beneficii

Cicoarea este cultivată pentru rădăcinile sale din care se extrage un surogat de cafea. Această plantă are o arie mare de răspândire în păşuni şi fâneţe, în locuri necultivate, pe marginea drumurilor, căilor ferate şi şanţurilor, pe marginea apelor curgătoare, din zona de câmpie până în cea de deal şi munte. În scopuri medicinale de la această plantă se întrebuinţează părţile aeriene (Herba Cichorii) ce se recoltează în prima perioadă de înflorire a plantei, in lunile iulie-august, când tulpinile nu au apucat încă să se întărească, rădăcinile se recoltează în lunile septembrie-octombrie. Rădăcina de cicoare este plină de vitamina A, B, C, E si K, dar şi de potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc şi magneziu. Rădăcina de cicoare are numeroase beneficii. De exemplu, rădăcina de cicoare are şi inulină, care scade riscul apariţiei cancerului de colon şi menţine oasele sănătoase.

Scade colesterolul – rădăcina de cicoare şi beneficiile acestei plante

Printre beneficiile rădăcinii de cicoare se numără şi faptul că această plantă este indicată şi pentru cei care vor să aibă un nivel mai scăzut al colesterolului, stimulând şi sistemul imunitar şi potolind bolile intestinale, datorită faptului că alungă bacteriile periculoase. În plus, rădăcina de cicoare are printre beneficii şi faptul că are puterea de a creşte apetitul, stimulând secreţia bilei şi a urinei. Pe de altă parte, rădăcina de cicoare are printre beneficii şi faptul că este folosită pentru ameliorarea gutei, a infecţiilor pielii, a febrei, te poate scăpa de greaţă. De asemenea, printre beneficiile rădăcinii de cicoare se numără şi faptul că această plantă este indicată în problemele ficatului.

Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de cicoare, sub formă de decoct, sunt indicate în obezitate Preparatele din rădăcini de cicoare se recomandă în cazul unor afecţiuni digestive (gastrite, hepatite, boli ale vezicii biliare, staze sau spasme hepato-biliare, constipaţi, enterocolite uşoare, helmintiaze (viermi intestinali), hemoroizi), metabolice (ateroscleroză, diabet, rată metabolică scăzută) sau cutanate (acnee, furunculoză). De asemenea, printre beneficiile rădăcinii de cicoare se regăseşte şi faptul că este extrem de eficientă după boli (convalescenţă) sau după ce s-a consumat o hrană necorespunzătoare, ea reface digestia şi ajută la eliminarea toxinelor.

Atunci când vorbim despre beneficiile rădăcinii de cicoare trebuie să amintim şi faptul că această plantă este un excelent adjuvant, în insomnie, melancolie, nevroză.