Beneficiile terapeutice ale uleiului de ciuboţica-cucului

1 2 jpg jpeg

Previne apariţia artritei reumatoide

Uleiul de ciuboţica-cucului este bogat în acizi gama-linoleici (GLA), esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Persoanele diabetice au adesea o deficienţă de acizi gama-linoleici, care poate duce la dezvoltarea artritei reumatoide, a bolilor de inimă precum şi a altor afecţiuni grave.

Menţine inima sănătoasă

Studiile arată că utlizarea constantă a uleiului de ciuboţica-cucului contribuie la reducerea colesterolului din sânge, scade presiune arterială şi protejează arterele, prevenind astfel riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Un bun remediu împotriva sindromului oboselii cronice

Alte cercetări arată că administrarea uleiului de ciuboţica-cucului în combinaţie cu uleiul de peşte poate fi un tratament eficient împotriva sindromului oboselii cronice.

Tratament natural pentru infertilitate

Totodată, planta are rolul de combate şi trata infertilitatea, prin modificarea şi menţinerea mucusului cervical în favoarea ovulaţiei. De asemenea, ciuboţica-cucului ajută la reechilibrarea hormonală a femeilor. Este indicat ca uleiul să fie administrat înainte de ovulaţie.

Atenţie! Persoanele care sunt alergice la aspirină trebuie să evite administrarea uleiului de ciuboţica-cucului, întrucât planta este bogată în salicilaţi, derivaţi ai acidului salicilic.