Beneficiile fructelor goji. 5 efecte nebănuite

1 2 jpg jpeg

Înrudite cu cartoful, roşiile şi ardeiul, fructele goji sunt printre cele mai nutriţionale dintre fructele lumii. Aceste fructe minune sunt originare din munţii Himalaya cuprinşi pe teritoriile Tibetului şi Mongoliei, însă acum cresc în toată lumea.

Beneficiile fructelor goji – conţin de 400 de ori mai multă vitamina C decât portocalele

Sunt fructe unice în lume, datorită conţinutului bogat în aminoacizi esenţiali şi cel mai ridicat nivel de concentraţie de proteine printre fructe. Sunt bogate, de asemenea, şi în vitamina C, conţin cele mai multe carotenoide în comparaţie cu orice altă mâncare, au 21 de minerale şi multe fibre. Fructele goji conţin de 15 ori mai mult fier, calciu, zinc, seleniu şi alte minerale importante care se găsesc în spanac. Conţin de 400 de ori mai multă vitamina C decât în portocale.

Îţi dau un bust de energie şi îţi taie pofta de mâncare

Fructele goji îţi dau necesarul de energie de care ai nevoie zilnic şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi acuitatea vizuală datorită componentelor beta-caroten şi sunt pe primul loc în lume la cei mai buni antioxidanţi. Persoanele care au băut timp de 2 săptămâni suc de fructe goji au simţit îmbunătăţiri în ceea ce priveşte nivelul de energie şi funcţionarea gastro-intestinală.

Beneficiile fructelor goji – contribuie la păstrarea longevităţii şi vitalităţii organismului

Aceste fructe mici au în conţinutul lor substanţe naturale anti inflamatorii, antibacteriene şi anti fungice. Acest antioxidant puternic întăreşte sistemul imunitar, fiind recunoscut în China ca unul dintre ingredientele de bază pentru păstrarea tinereţii şi longevităţii.

Îmbunătăţesc vederea şi funcţionarea rinichilor

În medicina tradiţională chinezească, fructele goji ajută la vindecarea bolilor de rinichi şi ficat, ajută la durerile de spate, ameţeli şi probleme cu vederea. Sunt consumate, de obicei, crude, în ceai sau în supe. De asemenea, tot în medicina tradiţională chinezească, fructele goji sunt remedii naturale pentru diabet, hipertensiune, malarie şi febră. Cu toate acestea, astăzi nu sunt suficiente studii pentru a demonstra acestea.

Beneficiile fructelor goji – sunt aliaţi excelenţi în diete

Fructele goji te ajută să slăbeşti datorită faptului că nu conţin multe calorii sau grăsimi, ci fibre, deci sunt excelente în diete. De asemenea, efectul anticonstipant a fost recunoscut de multe persoane care au ţinut dietă cu goji.

Vezi şi: Dieta cu goji