Beneficiile ceaiului de păducel

1 2 jpg jpeg

Printre beneficiile ceaiului de păducel se regăseşte şi faptul că această licoare tratează şi previne bolile de inimă. Ceaiul de păducel conţine substanţe active care au rolul de a stimula şi de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, de a dilata vasele de sânge şi de a combate inflamaţile şi spasmele musculaturii locale.

Beneficiile ceaiului de păducel sunt numeroase

Mai multe studii efectuate pe pacienţi cu boli de inimă au arătat că ceaiul de păducel ajută la îmbunătăţirea funcţiei cardiace, diminuarea palpitaţiilor, a oboselii şi a altor simptome legate de insuficienţa cardiacă. Alte studii au demonstrat că ceaiul de păducel poate normaliza activitatea inimii, poate îmbunătăţi eficienţa inimii iar contracţiile ei pot deveni mai puternice la aproape toţi pacienţii cu boli cardiace primare şi la o parte din pacienţii cu boli cardiace secundare severe.

Un alt beneficiu al ceaiului de păducel este faptul că acesta întăreşte sistemul imunitar. Ceaiul de păducel, combinat din flori şi frunze, întăreşte organismul şi îl fereşte de boli infecţioase grave. De aceea, este indicat să-l bei regulat mai ales în sezonul rece.

Printre beneficiile ceaiului de păducel regăsim şi faptul că acesta poate combate anxietatea şi starea de nervozitate. Păducelul conţine substanţe active cu efect calmant asupra sistemului nervos central, devenind astfel un sedativ natural eficient împotriva anxietăţii.

Combate celulita – printre beneficiile ceaiului de păducel

Faptul că previne obezitatea şi combate celulita sunt alte două mari beneficii ale ceaiului de păducel. În acest sens, se recomandă să se consume o cană de ceai din fructe şi flori de păducel, în fiecare zi, timp de trei luni.

Ceaiul de păducel ajută şi la ameliorarea sau prevenirea anginei sau a durerilor în piept cauzate de un flux sanguin scăzut către inimă. În plus, fructele de păducel conţin antioxidanţi, care au proprietatea de a distruge radicalii liberi ce pot distruge membranele celulare şi pot cauza moartea celulară. Expunerea la radiaţii, fumatul, poluarea aerului, medicamentele pot creşte cantitatea de radicali liberi din organism. Antioxidanţii din fructele de păducel pot preveni distrugerile celulare cauzate de radicalii liberi, protejând organismul de apariţia cancerului sau a afecţiunilor cardiace.

Ceaiul de păducel se prepară prin infuzarea unei linguri de fructe uscate în două căni de apă fierbinte timp de 10 – 15 minute. Poţi bea acest ceai de trei ori pe zi.