Beneficiile ceaiului de meri┼čor

2 jpg jpeg

Meri┼čoarele au ac┼úiune bactericid─â, diuretic─â, antiinflamatorie ┼či antiinfec┼úioas─â. Sunt un foarte bun dezinfectant urinar ┼či un remediu natural ├«mpotriva cistitei.

Iat─â c├óteva dintre beneficiile consumului de ceai de meri┼čor!

Beneficiile ceaiului de meri┼čor - remediu natural pentru cistit─â

Meri┼čoarele au ac┼úiune bactericid─â, diuretic─â, antiinflamatorie ┼či antiinfec┼úioas─â. Sunt un foarte bun dezinfectant urinar ┼či un remediu natural ├«mpotriva cistitei.

Pentru tratarea cistitelor se utilizeaz─â un decoct din frunze de meri┼čor care se prepar─â astfel: dou─â linguri┼úe de frunze m─ârun┼úite se las─â la macerat timp de o ora ├«n 100 ml ap─â rece. Lichidul ob┼úinut dup─â macerare se strecoar─â ├«n alt vas, peste frunzele r─âmase se adaug─â 100 ml ap─â clocotit─â ┼či se fierb timp de 15 minute. Dup─â fierbere se las─â 10 minute ┼či apoi se strecoar─â. Cele dou─â lichide astfel ob┼úinute (rece ┼či fierbinte) se amestec─â ┼či se completeaz─â cu ap─â fiart─â ┼či r─âcit─â p├ón─â la 200 ml. Din acest preparat se ia c├óte o lingur─â la 3-4 ore.

Beneficiile ceaiului de meri┼čor - trateaz─â diareea ┼či constipa┼úia

Datorit─â con┼úinutului de tanin, decoctul de meri┼čoare se poate folosi ┼či ├«n tratamentul diareei ┼či constipa┼úiei.

Beneficiile ceaiului de meri┼čor - dureri de rinichi

Pentru durerile de rinichi, atunci c├ónd nu sunt indicate antibioticele clasice, se ob┼úin rezultate foarte bune cu un ceai din amestec de meri┼čor, coad─â-calului ┼či urzici.

Beneficiile ceaiului de meri┼čor - antiseptic pentru cavitatea bucal─â

Pentru men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii cavit─â┼úii bucale se fac sp─âl─âturi cu infuzie sau macerat de meri┼čor, de 2-3 ori pe zi.

Contraindicaţii

Doza zilnic─â recomandat─â este de 2 c─âni pe zi. Acest ceai NU poate fi b─âut de femeile ├«ns─ârcinate, nici de mamele care al─âpteaz─â ! Respectiv, consumul de ceai de meri┼čor NU ESTE RECOMANDAT─é PERSOANELOR cu insuficient─â renal─â, ┼či alergicilor la meri┼čor.