Beneficiile ceaiului de gălbenele

1 2 jpg jpeg

Gălbenelele sunt flori folosite pentru tratarea diverselor afecţiuni, de la eczeme la arsuri ale pielii şi rănilor sau cicatricilor de piele. Muşcăturile de insecte sau alte inflamaţii ale corpului pot fi prevenite sau tratate cu aceste flori minune.

Pline de vitamine, steroli, tanini, betacaroten şi multe alte substanţe active, gălbenele sunt foarte benefice organismului, având proprietăţi antiseptice, antiparazitare, antiinflamatorii şi antimicrobiene. Aşadar, iată cele mai importante beneficii ale ceaiului de gălbenele.

Beneficiile ceaiului de gălbenele – protejează ficatul şi ajută la eliminarea reziduurilor din organism

Ceaiul de gălbenele are efecte depurative şi de detoxifiere, fiind o plantă excelentă în protejarea ficatului şi altor organe interne. Băut zilnic, acest ceai ajută la eliminarea toxinelor din organism. De altfel, simptomele gastritei, indigestiei sau ulcerului pot fi ameliorate bând ceai de gălbenele. Arsurile stomacale sau dereglările digestive ale copiilor pot fi tratate cu succes cu ceai de gălbenele.

Datorită conţinutului bogat de betacaroten, ceaiul de gălbenele are efecte uimitoare asupra sistemului imunitar. Simptomele răcelilor de sezon sunt ameliorate şi chiar tratate mult mai rapid dacă se bea ceai de gălbenele cât mai des.

Folosit pentru igiena bucală, ceaiul de gălbenele face minuni când vine vorba de afecţiuni precum gingivita sau alte afecţiuni ale cavităţii bucale. De altfel, gargara făcută cu ceai de gălbenele pentru durerile în gât de la gripe şi răceli este foarte eficientă.

Beneficiile ceaiului de gălbenele – acţiunea antimicrobiană face minuni pentru iritaţiile tenului sau în cazurile grave de mătreaţă

Ceaiul de gălbenele se foloseşte şi în uz extern pentru eczeme ale pielii, dar este unul dintre cele mai bune ceaiuri folosite pentru cosmetica feţei. Poate reduce formarea ridurilor şi acţiunea antimicrobiană şi antiinflamatorie este excelentă în cazuri de acnee şi cicatrici la nivelul tenului. Clătirea părului cu ceai de gălbenele este un remediu excelent pentru mătreaţă şi scalp uscat.

Mai mult, ceaiul de gălbenele se dă şi în cele mai grave cazuri de degerături, hemoroizi, micoze, arsuri şi chiar cancer de piele.

Pentru tratarea problemelor menstruale, sfatul medicului este absolut necesar. Se cunoaşte că are efect de calmare în cazul durerilor menstruale, mai ales la femeile anemice. Compresele cu ceai de gălbenele ajută la uşurarea durerilor şi crampelor de la menstră, dar poate ameliora şi simptomele afecţiunilor gastro-intestinale.

Beneficiile ceaiului de gălbenele – tratează cu succes infecţiile vaginale şi degerăturile

De altfel, ceaiul de gălbenele nu ar trebui consumat de femeile însărcinate sau cele care alăptează. Persoanele care urmează un tratament pe bază de sedative nu ar trebui să consume ceai de gălbenele.

Gălbenelele calmează iritaţiile pielii şi ajută la creşterea celulelor noi ale pielii. De altfel, pentru eliminarea reziduurilor fluide din corp, ceaiul de gălbenele este unul dintre cele mai bune.

Cremele şi supozitoarele cu gălbenele se recomandă pentru tratarea infecţiilor genitale, iar spălăturile intime externe ajută foarte mult în caz de mâncărimi sau alte simptome neplăcute apărute din cauza bacteriilor.