Beneficii miraculoase ale usturoiului

1 2 jpg jpeg

Beneficii miraculoase ale usturoiului - est foarte bun pentru inima

Mai multe studii ştiinţifice efectuate de-a lungul anilor au scos în evidenţă efectele benefice ale usturoiului. Doi sau trei căţei de usturoi pe zi scad considerabil riscul de infarct, prevenind şi ateroscleroza (depunerea de colesterol pe artere). Studiile arată că o doză zilnică de 1ml extract usturoi/kg greutate corporală, consumată pe o perioadă de 6 luni, a determinat îmbunătăţirea stării pacienţilor care suferă de această boală.

Usturoiul ajuta impotriva cancerului

Studii ale cercetătorilor elveţieni arată că oamenii care consumă usturoi crud sau gătit în mod frecvent, în comparaţie cu cei care nu o fac, au un risc scăzut la jumătate de a face cancer la stomac şi la o treime de a face cancer colorectal. Şi asta pentru că usturoiul are în componenţa sa peste 30 de compuşi şi antioxidanţi cu putere de blocare a agenţilor cancerigeni.

Beneficiile miraculoase ale usturoiului ameliorează simptomele astmului

Usturoiul este eficient în ameliorarea astmului, a bronşitei cronice, a gripei, a rinitei şi a tusei convulsive. Un remediu vechi împotriva astmului este un sirop de usturoi preparat astfel: fierbi mai mulţi căţei de usturoi, până când se înmoaie.

Adaugi oţet în cantitate egală cu apa şi dai usturoiul deoparte. Adaugi zahăr în lichid şi fierbi. Apoi torni siropul peste usturoiul fiert şi păstrezi într-un recipient. Mănânci în fiecare dimineaţă 1-2 căţei cu o lingură de sirop.

Tusea persistentă îşi poate găsi „naşul“ cu câteva linguriţe de suc de usturoi amestecate cu 1-2 linguriţe de miere, luate de 4 ori pe zi.

Află mai multe remedii pe clickpentrufemei.ro