Băile cu plante medicinale îţi răsfaţă corpul şi mintea

1 2 jpg jpeg

Ştim cu toţii că, în cele mai multe cazuri, parfumurile plantelor din produsele de pe piaţă cum sunt spumantele de baie, de exemplu, sunt create în laborator.

În aceste rânduri nu vei găsi motive să renunţi la spumantul tău preferat. Vei afla că există alternative naturale care răsfaţă mintea şi îngrijesc corpul.

Băile cu plante medicinale - Ace de molid şi pin

Durerile reumatice îţi dau bătăi de cap de când s-a răcit vremea? Băile cu ace de molid, de pin ori de brad îţi pot calma durerile de la încheieturi.

2 jpg jpeg

Poţi găsi ulei de pin sau de brad în farmacii şi magazinele cu profil naturist. Uleiul esenţial are aproximativ acelaşi efect ca şi acele.

Umple o cadă cu apă şi adaugă între 8 şi 10 picături de ulei esenţial. După baie, fă un repaus de o oră şi jumătate. Dacă durerile nu te lasă, încearcă să faci o astfel de baie de două ori pe săptămână. Băile cu plante medicinale - Cimbru

În magazinele de tip plafar se găsesc extracte de cimbru, pe care le poţi folosi pentru o baie care alină suferinţele plămânilor. Pe etichete vei găsi şi modul de întrebuinţare, în funcţie de preparat în parte.

Dacă ai plantă uscată, pune trei linguri de cimbru mărunţit într-un tifon des şi apoi lasă-l în cada cu apă fierbinte. Când apa a ajuns la temperatură suportabilă, bagă-te în cadă şi stai acolo cel puţin 15 minute.

Se obţin rezultate bune în caz de tuse cronică, emfizem pulmonar, tuse spastică şi tuse convulsivă la copii.

Plantă aromată cunoscută pentru proprietăţile sale binefăcătoare asupra psihicului, levănţica este adesea recomandată în caz de epuizare nervoasă, agitaţie şi dureri menstruale.

2 2 jpg jpeg

Găseşti în magazinele naturiste extracte de levănţică, ideale pentru băile totale calde.

Pe lângă principiile terapeutice ale plantei se adaugă şi efectele terapiei aromatice ale levănţicăi.

Băile cu plante medicinale - Valeriană

Ai valeriană în casă şi nu ştii la ce te poate ajuta, dacă o adaugi în apa ta de baie? Această plantă are calităţi medicinale în special în problemele somnului.

Adaugă câteva picături în apa caldă şi stai în baie cel puţin 15-20 de minute. Îţi calmează simţurile şi te vei bucura de un somn liniştit.