Avantajele consumului de seminţe de susan

1 2 jpg jpeg

În primul rând trebuie precizat faptul că seminţele sunt considerate a fi hrana păsărilor cerului, iar consumul lor nu poate să aducă în viaţa ta decât un plus de sănătate.

O cană de seminţe de susan în stare crudă îţi pot oferi mai mult calciu decât o cană de lapte şi ami multe proteine decât iei din carne.

Sună bine, nu-i aşa? Ei bine, da, pe cât sună de bine pe atât de benefice sunt sănătăţii tale.

Îţi apără inima de boli

Prin conţinutul lor de grăsimi mononesaturate contribuie la scăderea colesterolului rău cunoscut şi sub numele de LDL, va facilita curăţarea vaselor de sânge de sedimentele de grăsime depuse pe ele evitând în felul acesta apariţia anumitor afecţiuni dintre care amintim ateroscleroza.

În cazul în care ai probleme cu tensiunea, alege să adaugi alimentaţiei tale o porţie de susan.

Susţin masa osoasă

Masa osoasă este vitală pentru corpul tău, fapt pentru care are nevoie de o atenţie deosebită, mai ales dacă în familia ta există persoane care au avut sau suferă de osteoporoză sau artrită reumatoidă. Aportul de calciu pe care îl oferă seminţele de susan, împreună cu zincul şi magneziu ajută la menţinerea sănătăţii oaselor tale.

Previn cancerul şi îmbătrânirea prematură

Unul din cele mai bune motive pentru care să alegi să consumi seminţele de susan este acela că sunt pline de antioxidanţi care îţi menţin pielea frumoasă, luminoasă şi în acelaşi timp te apără de dezvoltarea formaţiunilor canceroase.

Linganii conţinuţi de aceste seminţe ajută la diminuarea riscului apariţiei cancerului la sân şi la colon.

Îţi menţin vederea bună

Una dintre cele mai periculoase afecţiuni căreia poate cădea pradă vederea ta este cataracta. Însă consumul constant de seminţe de susan te ajută să îţi creşti şansele să te fereşti de această boală, tocmai datorită conţinutului de vitamina E. Cunoscută pentru beneficiile sale asupra ochilor, părului şi a pielii. În cazul în care te confrunţi cu anemii sau insomnii, poţi să apelezi la ceaiul d seminţe de susan. Mai mult de atât se pare că acestea îţi sporesc fertilitatea şi detoxifică ficatul îmbunătăţind absorbţia fierului în organism.

Deci iată câte beneficii în nişte seminţ atât de mici dar cu un avantaj atât de vast.

Cum se consumă seminţele de susan?

Le poţi consuma ca atare în stare crudă sau să le adaugi în shake-uri, salate, pâinici. Ar fi de preferat să le consumi în stare crudă pentru a te bucura în felul acesta de toate proprietăţile lor.