Avantajele ceaiului din frunze de avocado

1 2 jpg jpeg

Când vine vorba despre acest fruct minune, avocado, se pare că nu doar pulpa este plină de beneficii, inclusiv frunzele conţin multe substanţe utile pentru tine şi anume: flavonol, quercetin, glucozid, polifenol, Estragol, alfa şi beta pinen, cineol, limonen, serotonină, flavonoide.

Mai mult de atât avocado în sine conţine una din cele mai bune surse de grăsime sănătoasă . Şi ne referim bineînţeles la o componentă expusă mai sus şi anume acidul oleic, care ajută printre altele şi la reducerea nivelului de colesterol, favorizează absorbţia substanţelor nutritive din alimente.

Oferă protecţie împotriva bolilor degenerative

1 2 jpg jpeg

datorită conţinutului de flavonol contribuie la protejarea organismul de bolilor degenerative, cum ar fi osteoartrita.

Fruzele de avocado ajută şi la prevenirea îmbătrânirii premature mai ales datorită conţinutului de quercetin care este totodată şi un bun diuretic.

Efectul diuretic te va ajuta să elimini mai uşor toxinele, însă este necesar să consumi suficientă apă pentru a preveni deshidratarea.

Polfenolii şi pinenii conţinuţi de către frunzele de avocado contribuie într-o manieră activă la inhibarea bacteriilor din organism şi la stoparea evoluţiei lor, prevenind în felul acesta orice fel de infecţie să se răspândească.

Află cum se găteşte corect avocado AICI

Ameliorează durerile de cap

2 2 jpg jpeg

Un simplu ceai poate face minuni pentru sănătatea ta, mai ales dacă alegi să faci o infuzie dîn frunze de avocado, astfel vei elimina orice fel de durere de cap.

În plus vei combate cu succes constipaţia şi vei elimina stresul, iar în cazul în care îl consumi atunci când eşti nervos vei observa cum calmul se va instala destul de repede.

Durerile de dinţi se vor ameliora şi în plus acest ceai este util şi pentru a trata infecţiile tractului urinar cât şi pentru a trata hipertensiunea arterială.

Dacă te confrunţi cu diabet sau viermi intestinali, de asemenea este extrem de sănătos şi util.

Elimină pietrele de la rinichi

2 jpg jpeg

Datorită efectului său diuretic este util şi în cazul în care ai fost depistat cu pietre la rinichi, sau ai nevoie de un tratament naturist pentru a-ţi regla menstruaţia şi a ameliora simptomele menopauzei.

Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de 3 frunze proaspete de avocado şi un litru de apă, sau 4 linguriţe de plantă uscată la un litru de apă.

Adaugă frunzele în apa fiartă şi lasă apoi la infuzat 5-10 minute, strecoară şi bea o cană pe zi.