Aurul din Orient, condimentul care te scapă de boli

1 2 jpg jpeg

Supranumit şi ,,Şofranul Orientului", condimentul a fost adus pentru prima dată în Europa de Marco Polo, asta după ce la începuturile sale era folosit drept materie primă pentru vopsit.

Curcuma este unul dintre puţinele condimente folosit atât ca mirodenie cât şi în tratamentul a numeroase afecţiuni - în India este apreciat de mii de ani pentru proprietăţile sale curative fiind o componentă principală a medicinii ayurvedice.

Iată, aşadar, ce afecţiuni poţi trata cu acest condiment!

Gripă şi răceală

Se fierb două grame de curcuma, două grame de ghimbir şi două grame de ardei roşu în 250 ml de lapte, timp de trei minute (nu mai mult!). Se adaugă o linguriţă de miere şi se consumă cald.

Dureri în gât

Într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă o linguriţă de sare (de preferat de mare) şi o lin­guriţă de pulbere din curcuma. Se face gargară de cinci-şase ori pe zi, timp de minimum trei zile.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

O jumătate de linguriţă de pulbere din curcuma se amestecă într-un pahar de apă călduţă. Se adminis­trează de trei ori pe zi, cu câteva minute înainte de masă. Durata tratamentului este de zece zile.

Anemie

O linguriţă de miere şi o jumătate de lin­guriţă de curcuma se amestecă bine. Se adminis­trează dimi­neaţa, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.

Boli gastro-intestinale

O linguriţă de pulbere din curcuma se dizolvă într-un pahar de apă fiartă şi răcită. Se administrează câte o jumătate de pahar, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauză de două săptămâni şi se poate relua.

Hemoroizi

O linguriţă de ulei de cocos se amestecă cu o jumă­tate de linguriţă de pulbere din curcuma. Unguentul se aplică în zona afectată, seara, înainte de culcare.