Aurul din Orient, condimentul care te scap─â de boli

1 2 jpg jpeg

Supranumit ┼či ,,┼×ofranul Orientului", condimentul a fost adus pentru prima dat─â ├«n Europa de Marco Polo, asta dup─â ce la ├«nceputurile sale era folosit drept materie prim─â pentru vopsit.

Curcuma este unul dintre pu┼úinele condimente folosit at├ót ca mirodenie c├ót ┼či ├«n tratamentul a numeroase afec┼úiuni - ├«n India este apreciat de mii de ani pentru propriet─â┼úile sale curative fiind o component─â principal─â a medicinii ayurvedice.

Iat─â, a┼čadar, ce afec┼úiuni po┼úi trata cu acest condiment!

Grip─â ┼či r─âceal─â

Se fierb dou─â grame de curcuma, dou─â grame de ghimbir ┼či dou─â grame de ardei ro┼ču ├«n 250 ml de lapte, timp de trei minute (nu mai mult!). Se adaug─â o linguri┼ú─â de miere ┼či se consum─â cald.

Dureri în gât

├Äntr-un pahar cu ap─â c─âldu┼ú─â se dizolv─â o linguri┼ú─â de sare (de preferat de mare) ┼či o lin┬şguri┼ú─â de pulbere din curcuma. Se face gargar─â de cinci-┼čase ori pe zi, timp de minimum trei zile.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

O jum─âtate de linguri┼ú─â de pulbere din curcuma se amestec─â ├«ntr-un pahar de ap─â c─âldu┼ú─â. Se adminis┬ştreaz─â de trei ori pe zi, cu c├óteva minute ├«nainte de mas─â. Durata tratamentului este de zece zile.

Anemie

O linguri┼ú─â de miere ┼či o jum─âtate de lin┬şguri┼ú─â de curcuma se amestec─â bine. Se adminis┬ştreaz─â dimi┬şnea┼úa, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.

Boli gastro-intestinale

O linguri┼ú─â de pulbere din curcuma se dizolv─â ├«ntr-un pahar de ap─â fiart─â ┼či r─âcit─â. Se administreaz─â c├óte o jum─âtate de pahar, de dou─â ori pe zi, cu o jum─âtate de or─â ├«nainte de a m├ónca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauz─â de dou─â s─âpt─âm├óni ┼či se poate relua.

Hemoroizi

O linguri┼ú─â de ulei de cocos se amestec─â cu o jum─â┬ştate de linguri┼ú─â de pulbere din curcuma. Unguentul se aplic─â ├«n zona afectat─â, seara, ├«nainte de culcare.