Aurul din Orient, condimentul care te scapă de boli

Supranumit şi ,,Şofranul Orientului", condimentul a fost adus pentru prima dată în Europa de Marco Polo, asta după ce la începuturile sale era folosit drept materie primă pentru vopsit.
Curcuma este unul dintre puţinele condimente folosit atât ca mirodenie cât şi în tratamentul a numeroase afecţiuni - în India este apreciat de mii de ani pentru proprietăţile sale curative fiind o componentă principală a medicinii ayurvedice.
Iată, aşadar, ce afecţiuni poţi trata cu acest condiment!
Gripă şi răceală
Se fierb două grame de curcuma, două grame de ghimbir şi două grame de ardei roşu în 250 ml de lapte, timp de trei minute (nu mai mult!). Se adaugă o linguriţă de miere şi se consumă cald.
Dureri în gât
Într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă o linguriţă de sare (de preferat de mare) şi o linguriţă de pulbere din curcuma. Se face gargară de cinci-şase ori pe zi, timp de minimum trei zile.
Reglează nivelul de zahăr din sânge
O jumătate de linguriţă de pulbere din curcuma se amestecă într-un pahar de apă călduţă. Se administrează de trei ori pe zi, cu câteva minute înainte de masă. Durata tratamentului este de zece zile.
Anemie
O linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de curcuma se amestecă bine. Se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.
Boli gastro-intestinale
O linguriţă de pulbere din curcuma se dizolvă într-un pahar de apă fiartă şi răcită. Se administrează câte o jumătate de pahar, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauză de două săptămâni şi se poate relua.
Hemoroizi
O linguriţă de ulei de cocos se amestecă cu o jumătate de linguriţă de pulbere din curcuma. Unguentul se aplică în zona afectată, seara, înainte de culcare.