Atuurile consumului de suc de morcovi

1 2 jpg jpeg

Deşi se spune că anumite fructe şi legume au forme asemănătoare anumitor organe din organism şi că prin consumarea lor ţinem bolile la distanţă, legumele sunt gustoase, saţioase şi uşor de procurat. Chiar dacă anumite voci susţin că morcovul este în interior asemănător ochiului uman şi că este ideal a fi consumat tocmai pentru a menţine sănătatea vizuală, morcovul este bun pentru sănătatea întregului organism.

Plini de vitamine şi am ales având un aport mare de beta-caroten, morcovul poate fi consumat de către toată lumea.

Previne diabetul şi bolile cardiovasculare

1 2 jpg jpeg

Recomandat a se consuma mai ales pentru a te bucura de o privire ageră, are beneficii se cuprind şi frumuseţea părului, a unghiilor cât şi a pielii.

Culoarea sa vine tocmai din aportul mare de batacaroten la care se adaugă o doză semnificativă de vitamina A, benefică la menţinerea sănătăţii pielii, a vederii cât şi a aparatului cardiovascular.

Cantitatea de potasiu regăsită în această legumă, protejează şi ficatul, ajută la eliminarea depozitelor adipoase din organism şi astfel contribuie şi la reducerea colesterolului rău.

Bucurându-se de un mix compus din potasiu, mangan şi magneziu, morcovul se transformă astfel într-un aliment ideal ce combate creşterea nivelului de zahăr din sânge şi astfel putând fi consumat inclusiv de către persoanele diabetice.

Află care este cea mai bună combinaţie de legume AICI

Ajută la coagularea sângelui

Şi acest aspect este posibil datorită cantităţii de vitamina K de care se bucură, astfel că un consum regulat de morcovi te va ajuta să te bucuri de o mai bună circulaţie sangvină şi de o mai bună fixare a calciului în organism.

Însă aceasta nu este singura vitamină de care se bucură, de asemenea are o cantitate semnificativă de vitamina C, numai bună pentru a susţine sistemul imunitar, a spori procesul de vindecare a rănilor şi mai ales pentru păstrarea sănătăţii cavităţii orale.

Are efect detoxifiant

2 jpg jpeg

Alege să consumi dimineaţa pe stomacul gol un pahar de suc proaspăt de morcovi şi în felul acesta vei contribui într-o formă activă la detoxificare a întregului organism.

O dată cu procesul de detoxificare vei observa cum problemele legate de acnee se vor diminua considerabil, îmbunătăţindu-se în acelaşi timp şi calitatea pielii. Totodată contribuie şi la îmbunătăţirea cantităţii de colagen din piele, fiind astfel un veritabil tratament anti-ageing.

Este remediu pentru frumuseţe

Consumul de morcovi este benefic şi pentru păr, unghii, ajutând al creşetrea şi regenerarea acestora.

De asemenea este indicat pentru a stimula lactaţia, a preveni infecţiile şi a accelera metabolismul, mai ales că are în compoziţia sa complexul vitaminic B care ajută la refacerea ţesuturilor şi previne chiar şi depresia.

Alege să combini măr cu sfeclă şi cu morcov adaugă un pic de ghimbir şi castravete şi vei obţine băutura perfectă pentru sănătatea şi silueta ta. Bun pentru digestie, oferă senzaţie de saţietate, are grijă de silueta ta, previne depresia, ai toate motivele pentru a consuma cu încerdere şi regularitate această legumă.