A┼úi r─âcit?Trata┼úi-v─â cu ceai de soc ┼či usturoi!

1 2 jpg jpeg

├Än tratamentul r─âcelii ┼či gripei, ca, de altfel, ├«n tratamentul oric─ârei boli, trebuie s─â acorda┼úi o mare aten┼úie alimenta┼úiei. Corpul ├«┼či structureaz─â permanent ┼úesuturile pe baza a ceea ce prime┼čte din hran─â ┼či de aceea este recomandat s─â-i oferi┼úi doar alimente s─ân─âtoase, proaspete, multe crudit─â┼úi, ├«n concordan┼ú─â cu tipul dumneavoastr─â constitu┼úional.

├Än nici un caz nu alerga┼úi la dul─âpiorul cu medicamente. Eliminarea doar a simptomelor bolii, ┼či nu a bolii ├«nse┼či, determin─â oprirea procesului de cur─â┼úire a focarului care ├«ntre┼úine boala, dar organismul r─âm├óne bolnav, dac─â sunt men┼úinute obiceiurile nes─ân─âtoase.

De exemplu, oprirea brutal─â a febrei ┼či a transpira┼úiei (care sunt modalit─â┼úi naturale de eliminare a toxinelor), prin medicamente antifebrile ┼či antiinflamatoare, duce la acumularea toxinelor ├«n s├ónge, atr─âg├ónd dup─â sine un ├«ntreg cortegiu de boli ┼či suferin┼úe.

De asemenea, abuzul de antibiotice duce la intoxica┼úii, iar intoxica┼úiile, prin focarele pe care le genereaz─â ┼či prin sl─âbirea sistemului imunitar, duc la infec┼úii ┼či mai grave ┼či cu microorganisme mai rezistente. Sc─âderea capacit─â┼úii de ap─ârare a organismului este o expresie direct─â a acestor medicamente.

Vindecarea autentic─â se adreseaz─â cauzelor profunde ale bolii, iar medicina natural─â este aceea care folose┼čte metode ce stimuleaz─â procesele naturale, fiziologice de vindecare.

Trei idei salvatoare

Aperitiv din ghimbir

Ghimbirul e indicat ├«n cazurile de r─âceal─â ┼či grip─â, datorit─â ac┼úiunii lui antifebrile ┼či antiinflamatoare. Iat─â re┼úeta pentru un aperitiv din ghimbir: se amestec─â o r─âd─âcin─â de ghimbir proasp─ât ras─â, sucul de la o l─âm├óie ┼či 2-3 linguri de miere. Se ia o linguri┼ú─â, de 3 ori pe zi, dup─â mas─â sau ├«n timpul mesei. Preparatul se p─âstreaz─â la rece, ├«ntr-un borcan ├«nchis, timp de 7-10 zile.

Consumaţi legume picante

Legumele picante, precum ceapa, usturoiul, hreanul sau ridichea neagr─â, con┼úin uleiuri volatile care ac┼úioneaz─â ca un antibiotic natural. ├Ämbun─ât─â┼úesc digestia ┼či circula┼úia s├óngelui. Dac─â printre simptomele de r─âceal─â se num─âr─â ┼či febra, be┼úi ceaiuri de mu┼če┼úel, coada ┼čoricelului, soc sau ghimbir. Scad febra, prin gustul lor amar ┼či prin stimularea transpira┼úiei.

Ceai de nuc─â ┼či ceap─â

Se pun la fiert 4 nuci sparte, cu tot cu coaj─â, ┼či o ceap─â mare t─âiat─â ├«n patru buc─â┼úi, de asemenea cu coaj─â. Se las─â s─â fiarb─â 10 minute. Se bea potrivit de cald, cu ├«nghi┼úituri mici, ├«ndulcit cu miere. Este indicat ├«n cazurile de tuse uscat─â iritativ─â, tuse convulsiv─â, laringit─â, traheit─â sau bron┼čit─â.