Aşa ţii sub control psoriazisul!

1 2 jpg jpeg

Psoriazisul este provocat, în primul rând, de stres, de stările de agitaţie, de infecţii (cum ar fi amigdalita), anumite medicamente (ibuprofen, betablocante, litiu), expunere prelungită la soare, consum de alcool şi fumat. Deşi nu este o boală contagioasă, persoanele diagnosticate cu psoriazis sunt frecvent marginalizate şi excluse din societate, fiind discriminate pentru simplul motiv că pielea lor arată altfel decât în mod normal. Este o afecţiune care poate fi ţinută sub control cu ajutorul terapiilor moderne, recomandate de medic, precum şi prin intermediul remediilor naturiste!

Tratament cu bicarbonat de sodiu

Amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu 4 linguriţe de apă. Cu ajutorul unei dischete de bumbac, aplici amestecul pe zona afectată. Laşi tratamentul să acţioneze până se usucă locul şi se desprinde.

Fulgii de ovăz combat mâncărimile

Fulgii de ovăz sunt eficienţi pentru calmarea pielii în mod natural, în caz de psoriazis. Ovăzul este îmbogăţit cu vitamine şi minerale, fiind astfel excelent pentru hrănirea şi vindecarea pielii deteriorate. Tratamentul sub formă de băi cu fulgi de ovăz este o modalitate de a alunga mâncărimea, roşeaţa şi iritaţiile pielii.

Extrapont

Este necesar, de asemenea, să se menţină un nivel optim de hidratare a pielii prin aplicarea unei loţiuni intensiv hidratante în fiecare zi. Dacă pielea devine uscată, psoriazisul se va agrava.

Masaj cu coajă de banană

Coaja de banană va calma pielea şi va elimina erupţiile cutanate. Masează zonele afectate cu partea interioară a unei coji de banană.