Aşa scapi de durerile de URECHE!

1 2 jpg jpeg

Uleiul de urechelniţă te scapă de durere

Cataplasme: frunzele proaspete se introduc într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10-15 secunde, se scot, se presează şi se aplică, sub formă de cataplasmă, în spatele urechii. Tinctură: se pun câte 2-3 picături în ureche, de 3 ori pe zi, zilnic.

Ceaiul de urzică scade inflamaţia

Infuzie dintr-o lingură de flori la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se strecoară, se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare (în urechi).

Sucul de lămâie opreşte secreţia

Se pune câte o picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia secreţiilor.

Mai poţi citi şi:

- Oţetul combate infecţiile de ureche

- Durerea de ureche vă trece cu muşeţel

- Auzim mai bine cu urechea dreaptă

Muşeţelul, bun contra zvâcniturilor

Într-un săculeţ de tifon de dimensiuni mici se pune muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săculeţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi; apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe urechea dureroasă şi se ţine 10 minute; se fac aplicaţii de 2 ori pe zi.

Tinctura de propolis tratează otita

Este o metodă naturală numai bună pentru urechile bolnave. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte 1 picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Click!spune

Şi acupunctura este, în unele cazuri, eficientă. Atenţie însă: cereţi sfatul unui medic înainte ca problemele cu urechea să se agraveze.

Otita, de exemplu, poate da complicaţii grave dacă e netratată. Otita reprezintă un proces inflamator al conductului auditiv extern (în cazul otitei externe acute) sau al casei timpanului (otita medie acută). Se manifestă prin: durere la nivelul urechii şi în spatele ei, inflamaţie locală, secreţii auriculare.