Aşa împrospătezi aerul din casa ta într-un mod sănătos!

1 2 jpg jpeg

Aerul din casă poate fi cu mult mai "âmbâcsit" decât cel de afară şi asta deoarece conţine elemente microscopice şi substanţe precum: praf , murdărie, vapori de vopsea, fum de la gătit şi de la ţigări, monoxid de carbon, mucegai şi nu numai. Pentru a îmbunătăţi calitatea aerului din casa ta poţi să apelezi la filtrele hepa care sunt făcute dintr-o fibră ce reţin o mare parte din poluanţii din aer. Însă atunci când vine vorba despre compuşi organici volatili aceste filtre nu sunt utile.

Plantele înlătură compuşii organici volatili

Întotdeauna plantele au fost un ajutor oferit de natură pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre. Astfel avem unele plante care sunt ideale pentru a curăţa arul şi pot înlătura până la 90% compuşii organici volatili din aer în numai câteva ore. Iată câteva exemple pe care ar fi bine să le ai în casă!

Limba Soacrei

2 jpg jpeg

Este una dintre plantele care se întreţine cel mai uşor. Ea este activă mai mult pe parcursul nopţii motiv pentru care este recomandată a fi ţinută în dormitor.

Nu este pretenţioasă, creşte pe orice fel de sol fără a ţine cont de sursa de lumină sau de cantitatea de apă pe care o primeşte.

Pentru a purifica aerul din camera ta ai nevoie de 6 până la 8 plante de acest gen care să măsoare cam 1 metru în înălţime.

1 2 jpg jpeg

Este o plantă iubitoare de lumină, iar pentru a o păstra mai mult timp trebuie să acorzi o atenţie deosebită solului care trebuie menţinut umed în permanenţă şi frunzele să fie stropite des.

Citeşte şi: Plante şi condimente care te ajută să slăbeşti

Aloe Vera, planta bună la orice

2 jpg jpeg

Este ideală să o ai în casă mai ales pentru că înlătură formaldehida formată în aer, poţi să apelezi la ea şi în caz de arsură sau rani la suprafaţa pielii, fiind un remediu extraordinar pentru astfel de situaţii. Pentru îngrijirea ei, pământul trebuie să fie bine drenat, să îi oferi lumină şi să o uzi odată pe săptămână.

Nu trebuie să uităm nici de „Iedera englezeasca (Hedera helix)” care înlătură benzenul, curăţă din aer mai ales fumul de ţigară, este considerat a fi un real suport pentru persoanele care suferă de astm şi alergii de tot soiul.

În general, o plantă într-un ghiveci de 25-30 cm este suficientă pentru o camera mică, în cazul în care ai o cameră mai mare, pentru a curăţa aerul ar fi necesare cam 2-3 de această dimensiune. Aproximativ odată la două săptămâni trebuie să le adaugi amestec de îngrăşăminte şi să ştergi frunzele de praf o dată pe lună.