Armurariul regenerează ficatul

2 jpg jpeg

Cum se administrează Armurariul se administrează sub formă de ceai, pulbere (1 linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Se ţine sub limbă 10-15 minute, apoi se înghite cu apă), ulei extravirgin din seminţe de armurariu (1-2 linguri pe zi) şi comprimate. Pentru tratarea oboselii, migrenei şi pentru ameliorarea simptomelor menopauzei şi a indigestiei poţi folosi tinctura de armurariu. O prepari astfel: macini 50 g de seminţe de plantă. Praful obţinut îl pui într-o sticluţă în care vei turna 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Iei 10-30 picături pe zi, cu 15 minute înainte de masă, la indicaţia fitoterapeutului. Ştiai că... ...silimarina poate duce la scăderea riscului de cancer? Ea acţionează ca stimulent al sistemului imunitar şi apără organismul împotriva deteriorării ADN-ului, împiedicând astfel dezvoltarea tumorilor de risc oncogen. Susţine sistemul imunitar Fiind bogat în antioxidanţi, armurariul întăreşte sistemul imunitar şi contracarează acţiunea radicalilor liberi (compuşi care favorizează îmbătrânirea şi îmbolnăvirea celulelor din organism). Doctorul recomandă să iei 140 mg de silimarină, sub formă de comprimate. Se ia timp de 3 săptămâni de 3 ori pe zi.

Silybum marianum, (denumirea botanică a plantei), pe lângă faptul că are efect antioxidant şi combate inflamaţiile este cel mai des întrebuinţat în scopul protejării ficatului de substanţele nocive (alcool, substanţe toxice din alimente şi aer, metale grele). El contribuie la eliminarea toxinelor din organism, în special pe cele stocate la nivelul ficatului. Se recomandă şi celor care se refac după hepatite provocate de alcoolism şi după ciroză. Prepară infuzia din 1 ½ linguriţă de seminţe proaspăt măcinate de armurariu la 300 ml de apă clocotită. Bea 2 căni pe zi astfel: 1 cană înainte de micul dejun, după care stai culcat pe partea dreaptă 20 de minute, a doua cană o bei în 2 reprize, după mesele principale ale zilei. Ţii cura 2 săptămâni. Nu face această cură dacă eşti hipertensiv sau dacă ai intoleranţă la armurariu.

Ciulinul-laptelui este cunoscut şi pentru efectul său antiinflamator, reducând procesul inflamator ce accelerează îmbolnăvirea. Inflamaţia, de pildă, este unul dintre principalii factori declanşatori ai bolilor de inimă. Armurariul, folosit ca remediu, ajută la diminuarea nivelului de colesterol rău şi de trigliceride. De asemenea, este un real ajutor în detoxificarea fluxului sangvin. Medicul recomandă ca adjuvant în aceste probleme să iei comprimate de 200-600 mg de silimarină. Se administrează de 1-3 pe zi, într-o cură de 4 luni. Nu se întrerupe nici restul tratamentului indicat de doctor.

Dacă ai probleme ce ţin de fertilitate poţi încerca şi un remediu pe bază de armurariu ce conţine silimarină. Se găseşte sub formă de pastile în farmacii şi magazinele cu produse naturiste. Ca adjuvant în tratarea infertilităţii, iei 70 mg de silimarină de 3 ori pe zi. Aceste capsule se iau într-o singură zi, în plus faţă de tearapia standard.

Specialiştii spun că remediile pe bază de ciulinul-laptelui pot provoca diferite reacţii adverse: constipaţie, diaree, balonare, colaps, insomnie, transpiraţie, vomă, dureri de cap, mâncărimi, greaţă şi multe altele. Femeile însărcinare şi cele care alăptează, cât şi persoanele alergice la armurariu nu au au voie să-l consume. Nici copiii. Cei care fac tratament medicamentos pentru diferite boli (spre exemplu pentru tromboflebita şi hipertensiune arterială) trebuie neapărat să se consulte cu medicul în vederea folosirii armurariului în scop terapeutic. Diabeticii şi cei care întâmpină probleme cu nivelul zahărului din sânge, trebuie să fie atenţi şi să ceară sfatul medicului.

2 jpg jpeg

Armurariul, popular ciulinul-laptelui, este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste împotriva afecţiunilor ficatului, utilizat de secole ca tonic amar hepatoprotector. Efectul benefic este dat de silimarină, substanţă cu efect de regenerare a celulelor ficatului. Având un uriaş rol antioxidant, aceasta ajută ficatul să elimine celulele din organism şi susţine detoxifierea. În plus, stimulează digestia, reduce colesterolul şi e chiar un tratament naturist în caz de intoxicaţie cu metale grele sau ciuperci. Se poate folosi sub formă de ceai, tinctură, pulbere, în afecţiuni precum: ciroză, hepatită cronică sau virală, insuficienţă hepatică. Armurariul este contraindicat a fi utilizat în cantitate mare la cei diagnosticaţi cu tromboflebită, hipertensiune şi coagulare crescută a sângelui.