Ardeiul iute calmează durerile de spate

1 2 jpg jpeg

Tărâţele de grâu se opăresc, la 1 litru de apă se pun 4 linguri de tărâţe, apoi se varsă conţinutul în cada cu apă caldă, încălzind treptat apa cu duşul fierbinte. Se fac băi, timp de 10 minute, zilnic.

Sucul de cartof are efect antiinflamator

De aceea el este folosit cu real succes în tratarea durerilor articulare, mai ales atunci când este combinat cu suc de morcov. De asemenea se mai poate folosi şi sucul de orz verde care ajută la refacerea celulelor şi ţesuturilor afectate din zona articulaţiei (se fac cure de minimum 3 săptămâni).

Ardeiul iute ne scapă de durerile de spate

Unul dintre cele mai cunoscute remedii contra durerilor de spate este ardeiul iute. Acesta conţine o substanţă numită capsaicină care are proprietatea extraordinară de a inhiba senzaţia dureroasă. Faceţi masaje pe zona dureroasă cu un amestec format din cantităţi egale de glicerină şi tinctură de ardei iute.

Untul pământului stimulează circulaţia

Planta untul pământului este foarte bună contra reumatismului. Ea reduce inflamaţia de la nivelul articulaţiilor, măreşte elasticitatea acestora, stimulează circulaţia sângelui şi încălzeşte locul dureros, reducând astfel simptomele. Se va folosi tinctura de untul pământului cu care se va masa zona dureroasă de 2-3 ori pe zi.

Gălbenelele calmează artrita

Atunci când durerile cauzate de artrită se accentuează, masaţi locurile dureroase cu tinctură de gălbenele, sau cu alifie din aceeaşi plantă.