Ardeiul iute calmeaz─â durerile de spate

1 2 jpg jpeg

T─âr├ó┼úele de gr├óu se op─âresc, la 1 litru de ap─â se pun 4 linguri de t─âr├ó┼úe, apoi se vars─â con┼úinutul ├«n cada cu ap─â cald─â, ├«nc─âlzind treptat apa cu du┼čul fierbinte. Se fac b─âi, timp de 10 minute, zilnic.

Sucul de cartof are efect antiinflamator

De aceea el este folosit cu real succes ├«n tratarea durerilor articulare, mai ales atunci c├ónd este combinat cu suc de morcov. De asemenea se mai poate folosi ┼či sucul de orz verde care ajut─â la refacerea celulelor ┼či ┼úesuturilor afectate din zona articula┼úiei (se fac cure de minimum 3 s─âpt─âm├óni).

Ardeiul iute ne scap─â de durerile de spate

Unul dintre cele mai cunoscute remedii contra durerilor de spate este ardeiul iute. Acesta con┼úine o substan┼ú─â numit─â capsaicin─â care are proprietatea extraordinar─â de a inhiba senza┼úia dureroas─â. Face┼úi masaje pe zona dureroas─â cu un amestec format din cantit─â┼úi egale de glicerin─â ┼či tinctur─â de ardei iute.

Untul pământului stimulează circulaţia

Planta untul p─âm├óntului este foarte bun─â contra reumatismului. Ea reduce inflama┼úia de la nivelul articula┼úiilor, m─âre┼čte elasticitatea acestora, stimuleaz─â circula┼úia s├óngelui ┼či ├«nc─âlze┼čte locul dureros, reduc├ónd astfel simptomele. Se va folosi tinctura de untul p─âm├óntului cu care se va masa zona dureroas─â de 2-3 ori pe zi.

G─âlbenelele calmeaz─â artrita

Atunci c├ónd durerile cauzate de artrit─â se accentueaz─â, masa┼úi locurile dureroase cu tinctur─â de g─âlbenele, sau cu alifie din aceea┼či plant─â.