Alungă oboseala cu ciuboţica-cucului

1 2 jpg jpeg

De la

se pot folosi, ├«n scopuri medicinale, florile, frunzele ┼či r─âd─âcinile. Planta se administreaz─â sub form─â de ceai, infuzie, din frunze ┼či flori, precum ┼či decoct, din r─âd─âcina m─ârun┼úit─â.

Sub form─â de cataplasme calde se folose┼čte extern. Se aplic─â pe locurile dureroase, av├ónd ac┼úiune calmant─â ┼či cicatrizant─â.

Unii fitoterapeu┼úi recomand─â ciubo┼úica-cucului pentru tratarea afec┼úiunilor respiratorii, a bron┼čitelor acute sau a pneumoniei ├«n ultima faz─â.

Ceaiul de flori de ciubo┼úica-cucului are o influen┼ú─â lini┼čtitoare asupra inimii ┼či este recomandat─â persoanelor care se confrunt─â cu st─âri de oboseal─â, nervozitate ┼či anxietate.

De asemenea, persoanele care au probleme cu somnul sau sunt stresate pot face un ceai din plantă care se prepară dintr-o lingură de flori la 250 ml apă fierbinte. Se bea de 2 ori pe zi, îndulcit cu miere.

Ceaiul de ciubo┼úica-cucului ajut─â ├«n tratamentul bron┼čitei, fiind eficient─â ┼či ├«n cazurile de tuberculoz─â.

R─âceala ┼či gripa poate fi tratat─â cu sirop de ciubo┼úica-cucului. Se taie m─ârunt o m├ón─â de r─âd─âcin─â de plant─â proasp─ât─â ┼či se pune ├«ntr-un borcan de sticl─â. Se adaug─â o lingur─â de miere ┼či se las─â la macerat aproximativ 3 s─âpt─âm├óni. Se strecoar─â ┼či se ia c├óte o linguri┼ú─â pe zi.

Nu se folose┼čte ├«n timpul sarcinii, deoarece stimuleaz─â contrac┼úiile uterine. De asemenea, ea nu este recomandat─â persoanelor care sufer─â de orice form─â de epilepsie, celor alergice la aspirin─â, ori celor care fac tratament cu anticoagulante.