Alungă depresia cu remedii naturiste

1 2 jpg jpeg

Depresia face parte din categoria celor mai grave probleme de sănătate cu care se confruntă populaţia secolului XXI. 1 din 5 persoane la nivel mondial suferă de depresie, fie că este vorba despre o formă uşoară sau medie a afecţiunii. În România, boala afectează o treime din persoane, de diferite vârste. Ce este şi mai îngrijorător este faptul că doar jumătate din români apelează la ajutor medical, potrivit statisticilor facute publice de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP).

Până ajungi la medic, pentru a beneficia de recomandări personalizate menite să combată boala, poţi calma simptomele depresiei consumând ceaiuri din plante medicinale. Acestea au proprietăţi care ne ajută să ne redobândim echilibrul psiho-emoţional.

Încearcă plantele care te ajută să obţii o stare generală de bine, de calm şi relaxare. De asemenea, este bine să cauţi ceaiurile din plante care ajută la inducerea mai rapidă a unui somn natural, de bună calitate.

Alungă depresia cu remedii naturiste, plante medicinale pe care trebuie să le ai în casă, în caz de nevoie:

Roiniţa are efecte înviorătoare asupra psihicului şi stimulează gândirea optimistă. Extractul de roiniţă este folosit în stările de nelinişte şi în insomnii. Nu are efecte negative asupra atenţiei şi nici nu „sabotează“ puterea de concentrare.

Sunătoarea, cunoscută şi ca „planta sufletului“, induce o stare de calm şi de linişte, fiind considerată un antidot natural împotriva tristeţii şi a melancoliei.

2 jpg jpeg

Ceaiul de valeriană relaxează şi elimină starea de somnolenţă matinală specifică somniferelor. Valeriana este cea mai folosită plantă medicinală din lume, fiind cunoscută pentru efectele sale împotriva anxietăţii, a stresului şi a insomniei.

2 jpg jpeg

Schinduful este un stimulent neuromuscular care redă energia vitală a organismului. Poţi găsi în magazinele naturiste ceai de schinduf sau ceai din plante, printre care se numără şi schinduful.

Ceaiul de floarea-pasiunii (passiflora) contribuie la reducerea senzaţiei de nelinişte şi de nervozitate, susţine eliminarea dependenţelor şi luptă împotriva atacurilor de panică.

1 2 jpg jpeg