Aloe vera, un leac universal eficient

1 2 jpg jpeg

Calmează arsurile solare

Deoarece este bogată în peste 20 de aminoacizi, minerale (calciu, magneziu, sodiu), vitamine (A, C, E, B3, B12, PP), polizaharide şi enzime, aloe vera are o serie de beneficii asupra pielii.

Pe lângă faptul că intensifică circulaţia sângelui, ceea ce determină un schimb de oxigen crescut la nivelul celulelor, planta calmează arsurile solare, erupţiile şi reduce durerile cauzate de muşcăturile de insecte.

De asemenea, extractul de aloe vera poate fi folosit în caz de echimoze (vânătăi), întrucât are un puternic efect de regenerare a ţesuturilor pielii.

Previne îmbătrânirea prematură a pielii

De asemenea, extractul de aloe vera are un rol important în stoparea procesului de îmbătrânire prematură a pielii, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice şi de calmare.

Astfel, ridurile, acneea şi erupţiile pielii sunt reduse în mod considerabil, iar pielea va rămâne fermă, catifelată şi curată pentru o perioadă lungă de timp.

Tratează afecţiunile digestive

Consumul constant de produse pe bază de aloe vera contribuie la creşterea sistemului imunitar, la tratarea insomniei şi a diferitelor infecţii.

De asemenea, aloe vera s-a dovedit a fi eficientă în caz de indigestie, arsuri la stomac, constipaţie şi ulcer.