Algocalmin? Nu, decoct de salcie!

1 2 jpg jpeg

Salcia este bun analgezic

În medicina chinezească, salcia este numită arborele contra durerii. Scoarţa de salcie conţine salicilină, care nu este altceva decât aspirina! Calmează durerile, scade febra, subţiază sângele, dar... nu are efectele secundare ale aspirinei (reacţii alergice, tulburări gastro-intestinale).

Pentru calmarea durerii, se prepară un ceai din 30 g coajă de salcie mărunţită la un litru de apă, se fierbe zece minute şi se strecoară. Se pun comprese cu ceai pe zona dureroasă. Intern, se ia o linguriţă de pudră de salcie, preparată din coaja de salcie uscată dată prin râşniţa de cafea.

Calmează durerile de dinţi cu pedicuţă

Pedicuţa este eficientă la tratarea durerilor şi în crizele de litiază renală. Se pune o mână de plantă uscată într-un săculeţ de pânză, se ţine 5 minute în apă clocotită, se stoarce puţin şi se aplică pe locul dureros. Pentru calmarea durerilor de spate, a cârceilor, a durerilor reumatice, poţi face o „pernuţă” umplută cu pedicuţă uscată, pe care o ţii pe locul dureros.

Afinele reduc durerile de stomac

Ai făcut o indigestie, te doare stomacul, ai diaree? Decoctul de afine uscate sau afinele din afinată rezolvă problemele. Afinele proaspete refac mucoasa intestinală în cazul diareei, dar tratează şi constipaţia cronică.

Ceaiul de coada-şoricelului diminuează durerile menstruale. Se prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă uscată la 200 ml apă fiartă, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Se beau 3-4 căni pe zi, timp de o săptămână, înaintea ciclului menstrual.