Ajutoarele din natur─â pun tusea pe fug─â

1 2 jpg jpeg

├Än cele mai multe situa┼úii, tusea este cauzat─â de diferite boli, precum r─âceli, gripe, guturai, afec┼úiuni pulmonare. Trateaz─â banalele r─âceli cu mare aten┼úie ┼či po┼úi evita complica┼úiile, cum este pneumonia. Ceapa calmeaz─â tusea persistent─â Accesele repetate de tuse pot fi reduse cu ajutorul remediilor naturale pe baz─â de ceap─â. Are efect emolient ┼či expectorant ┼či reu┼če┼čete s─â reduc─â crizele de tuse ┼či senza┼úia de sufocare.

Taie 3 cepe medii ├«n c├óte 4 buc─â┼úi fiecare ┼či fiebe-le timp de 8-10 minute ├«ntr-o jum─âtate de litru de ap─â. Strecoar─â apoi decoctul ┼či ├«ndulce┼čte amestecul cu miere dup─â gust. Se bea c├óte o jum─âtate de ce┼čcu┼ú─â de ceai de ceap─â ├«n decursul unei zile.

Poţi asocia tratamentul cu sirop de ceapă, pe care-l faci astfel: fierbi 100 g de ceapă tăiată în 200 ml de apă, pentru aproximativ 5-10 minute.

Sco┼úi ceapa fiart─â ┼či sucul ├«l amesteci cu o lingur─â de miere. Mai la┼či la fiert lichidul p├ón─â cap─ât─â consisten┼úa unui sirop. Din acesta, po┼úi lua ├«ntre 3-6 linguri┼úe pe zi.

Eficient este ┼či sucul ob┼úinut de la o jum─âtate de ceap─â, pe care se presar─â zah─âr. Se las─â p├ón─â a doua zi ┼či se bea sucul tot o dat─â.

P─âtlagina este una dintre cele mai utilizate plante ├«n tratamentul tusei. De obicei, p─âtlagina este recomandat─â atunci c├ónd tusea este seac─â, pentru c─â are efect calmant ┼či sedativ. Ceaiul de p─âtlagin─â are propriet─â┼úi emoliente ┼či fluidizeaz─â secre┼úiile bron┼čice, ajut├ónd la eliminarea lor.

Prepari ceaiul de p─âtlagin─â din 2 linguri┼úe la 200 de ml de ap─â ┼či apoi las─â la infuzat cel pu┼úin 10 minute. Bea c├óte 2-3 ce┼čti de ceai de p─âtlagin─â pe zi, pentru rezultate rapide.

Siropul cu extract de pătlagină ajută la calmarea tusei, datorită nu doar a frunzelor, ci a tuturor componentelor ale plantei, de la rădăcină până la seminţe.

Pe l├óng─â efectele benefice date de p─âtlagin─â ┼či de ceap─â, po┼úi ├«ncerca ┼či infuzia de cimbri┼čor. Ia 1-2 linguri┼úe de plant─â uscat─â ┼či m─ârun┼úit─â ┼či toarn─â-le peste apa clocotit─â dintr-o cea┼čc─â de 150 ml. E bine s─â bei infuzia c├ót e cald─â ┼či se recomand─â c├óte dou─â ce┼čti de infuzie de cimbri┼čor pe zi, p├ón─â c├ónd tusea nu-┼úi mai face probleme.