Ajutoare din natur─â pentru dureri

1 2 jpg jpeg

Ulei esenţial de mesteacăn

Uleiul esen┼úial de mesteac─ân dulce, folosit sub form─â de inhala┼úii, elibereaz─â sinusurile ┼či alin─â durerile cauzate de sinuzit─â, nevralgii. Contra durerilor reumatismale, de spate, muscular, articulare, dilueaz─â ulei esen┼úial de mesteac─ân cu ulei vegetal ┼či maseaz─â zonele cu probleme.

Frunzele de mesteacăn dulce au efecte asemănătoare cortizonului, un hormon produs de glandele suprarenale care susţin organismul în situaţii de stres prin încetinirea proceselor inflamatorii.

Leacuri din scoarţă de salcie

Dac─â la ├«nceput se consuma scoar┼úa ca atare sau se pisa ┼či se lua sub form─â de pulbere, acum se poate folosi sub form─â de ceai, capsule, ulei esen┼úial contra durerilor de cap sau de spate. Anumite substan┼úe numite salicila┼úi, extrase din scoar┼úa de salcie, alin─â durerile cauzate de inflama┼úii ┼či scad febra. Dac─â iei aspirin─â sau medicamente antiinflamatoare, suferi de afec┼úiuni stomacale sau renale, evit─â remediile naturale care con┼úin extract de salcie.

Tinctur─â de arnic─â

Maseaz─â regiunile dureroase cu acest remediu, dar ai grij─â s─â nu-l aplici pe r─âni. Po┼úi face ┼či comprese dintr-o lingur─â de tinctur─â de arnic─â diluat─â cu pu┼úin─â ap─â. Tinctura de arnic─â este bun─â contra durerilor musculare, a febrei musculare ┼či ├«mpotriva durerilor articulare ┼či a picioarelor umflate.

Cite┼čte ┼či: B─âi din plante pentru reumatism

Ceai de gheara-diavolului

Bea de 3 ori pe zi o infuzie f─âcut─â din aceast─â plant─â, maseaz─â zonele dureroase cu geluri pe baz─â de extract de gheara-diavolului, de 2-3 ori pe zi, sau aplic─â ni┼čte comprese cu infuzie 20-30 de minute. Gheara-diavolului este unul dintre remediile de ajutor ├«n bolile inflamatorii, pentru alinarea durerilor de spate, de cap, reumatismale, articulare.