Ajutoare din natur─â care te scap─â de stres

1 2 jpg jpeg

Ceai de angelic─â

Una dintre plantele cu propriet─â┼úi calmante este angelica. Remediile te ajut─â s─â ├«┼úi limpeze┼čti g├óndurile ┼či s─â te po┼úi concentra mai bine. Este recomandat─â ┼či celor care se confrunt─â cu st─âri depresive.

Prepari ceaiul dintr-o lingur─â de plant─â m─ârun┼úit─â, la 250 de ml de ap─â fierbinte. La┼či la infuzat un sfert de or─â, dup─â care ├«l bei cu ├«nghi┼úituri mici.

Infuzie de rozmarin

Un leac important care combate st─ârile de anxietate preovocate de perioadele stresante sau de anumite probleme ┼či temeri este rozmarinul. Acesta este ├«nzestrat cu propret─â┼úi calmante.

Peste dou─â linguri┼úe de plant─â m─ârun┼úit─â torni o can─â cu ap─â fierbinte. Dup─â primul clocot, iei de pe aragaz ┼či la┼či la infuzat, 10 minute. Bei remediul de dou─â ori pe zi, p├ón─â la dispari┼úia simtomelor.

Ceaiul de tei

Un alt remediu la care po┼úi apela este ceaiul de tei. Cunoscut de pe vremea bunicilor pentru puternicele sale efecte de calmare, este u┼čor de preparat ┼či d─â repede rezultate.

Pui la fiert c├óteva flori de tei uscate, ├«n 300 ml de ap─â. La┼či s─â dea de c├óteva ori ├«n clocot, apoi ├«l iei de pe foc. ├Äl bei c─âldu┼ú. Este eficient ┼či ├«mpotriva insomniilor, de aceea ├«l po┼úi bea seara, ├«nainte de culcare.

Salat─â de avocado

Bogat ├«n antioxidan┼úi, vitamine ┼či minerale, avocado este fructul care ajut─â la reducerea anxiet─â┼úii ┼či stresului. ├Äl po┼úi folosi la prepararea salatelor, dar ├«l po┼úi consuma ┼či ca atare. Este recomandat de dou─â-trei ori pe s─âpt─âm├ón─â. Alte fructe care ├«┼úi fac bine ├«n perioadele stresante sunt rodia, perele, strugurii ┼či migdalele.