Ai mâncat prea mult? Te salvează MUŞEŢELUL!

1 2 jpg jpeg

Cruşinul pentru constipaţie

În caz de constipaţie, cel mai utilizat remediu este decoctul din cruşin. Acesta se prepară fierbând o lingură de coajă de cruşin mărunţit, timp de 15 minute, în 250 ml de apă.

Ceaiul se bea seara, înainte de culcare. Poţi să iei şi pulbere de cruşin, câte o jumătate de linguriţă, direct sub limbă 10-15 minute şi apoi înghiţită cu puţină apă. Combinaţie contra indigestiei

Plantele care uşurează digestia sunt chimionul, anasonul, coriandrul şi feniculul. Amestecă 20 de g din fiecare, ia o lingură din acest amestec şi fierbe-o 10 minute în 200 ml de apă, într-un vas acoperit. Bea câte o cană de ceai după fiecare masă.

Mai poţi citi şi:

- Indigestie? Iată cinci ceaiuri care te pot ajuta!

- Plantele amare au grijă de digestie

- Probioticele, aliatul digestiei

Muşeţel împotriva balonării

O masă copioasă are de cele mai multe ori ca rezultat balonarea. Pentru a rezolva această problemă, prepară un ceai din două linguri de muşeţel şi fenicul şi câte patru linguri de rădăcină de nalbă, lemn dulce şi mentă.

Din acest amestec ia două linguri şi opăreşte-le cu două pahare cu apă. După cinci minute, strecoară lichidul şi îndulceşte ceaiul. Bea câte un sfert de pahar de ceai pe parcursul zilei.

Mâncărurile picante, grăsimile, fructele, dulciurile, alcoolul şi băuturile acidulate favorizează arsurile gastrice.

În acest caz, bea un pahar cu apă plată, pentru că diluează acidul gastric, iar senzaţia de arsură se reduce. Un efect la fel de bun, îl obţii bând sucul proaspăt de la un cartof ras.

Busuiocul te poate scăpa de starea neplăcută de greaţă. La nevoie, bea o infuzie de busuioc, preparată astfel: o linguriţă de plantă, la o cană de apă.

Este indicat să bei una-două căni de ceai pe zi. Eficientă este şi infuzia de levănţică, preparată din 30 g de plantă, la un litru de apă. Poţi bea câte două căni pe zi.