Ai grijă de sănătatea danturii cu ceai de cuişoare!

1 2 jpg jpeg

Datorită faptului că are în componenţa sa un ulei extrem de sănătos, numit eugenol, acesta îi conferă proprietăţi antibacteriene şi nu afectează buna funcţionare a ficatului. Gargara cu ceai de cuişoare are efecte neaşteptat de bune.

Ameliorează durerile de dinţi

Ştiai că durerea de măsele se tratează rapid cu ajutorul cuişoarelor? Mestecă 2-3 cuişoare timp de 15 secunde pentru avea parte de o senzaţie de amorţeală a limbii şi a gurii. Alte efecte sunt albirea dinţilor şi menţinerea sănătăţii gingivale.

Info

Uleiul de cuişoare se găseşte deseori pe lista de ingrediente a apei de gură.

Elimină respiraţia urât mirositoare

Consumate ca atare sau în ceaiuri, cuişoarele ajută la ameliorarea afecţiunilor precum astmul, tusea şi ajută la eliminarea mucusului căilor nazale. O simplă gargară făcută cu ceai te ajută să obţii imediat o respiraţie proaspătă şi de durată.

Extraponturi

- Prepară-ţi ceaiul pentru gargară doar în momentul în care ai nevoie.

- Gargara cu apă rece este ineficientă.

- Nu înghiţi soluţia de gargară.

- Dacă alegi să foloseşti uleiul de cuişoare, e indicat să-l diluezi. În felul acesta, vei evita iritarea pielii, deoarece este un ulei destul de concentrat şi puternic.

Ce alte probleme de sănătate au ca remediu natural cuişoarele

Viroza

Cuişoarele au în compoziţia lor substanţe naturale cu rol antimicrobian, antispastic, expectorant, antibiotic. Din aceste motive, pot fi folosite sub formă de infuzie împotriva răcelii şi a bolilor respiratorii.

Colesterolul mărit

O doză de un sfert de linguriţă de cuişoare măcinate, luată zilnic cel puţin o lună protejează inima, stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi scade nivelul colesterolului rău. Elimină greţurile matinale. O simplă ceaşcă de ceai neîndulcit rezolvă acest disconfort.

Insomnia şi depresia

În cazul în care suferi de insomnie, depresie sau probleme cu memoria, poţi să îţi masezi tâmplele cu ulei de cuişoare şi problema este ca şi rezolvată.

Inhalaţiile cu ulei esenţial de cuişoare au efect afrodiziac natural care te ajută să te relaxezi şi să scapi de stres.

Ştiai că...

...uleiul esenţial de cuişoare este antiseptic şi poate fi folosit pentru vindecarea rapidă a rănilor, vânătăilor, înţepăturile de insecte, dar numai în amestec cu un ulei vegetal (ulei de floarea-soarelui, de măsline, de in)?