Află ce poţi trata cu mentă!

2 jpg jpeg

Uşurează simptomele sindromului de colon iritabil

De asemenea, menta are un rol important în uşurarea simptomelor sindromului de colon iritabil (SCI).

Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Teheran au descoperit că menta este un bun remediu împotriva SCI.

În cadrul cercetării, o parte din voluntari au luat capsule cu ulei de mentă de trei ori pe zi, în timp ce restul participanţilor au luat placebo.

La sfârşitul experimentul, 14 voluntari dintre cei care au urmat un tratament pe bază de mentă au declarat că şi-au redus la minimum simptomele asociate sindromului de colon iritabil.

Previne balonările şi flatulenţa

Un alt studiu efectuat de cercetătorii taiwanezi arată că administrarea capsulelor pe bază de ulei de mentă, cu 30 de minute înainte de masă, previne apariţia balonării şi a flatulenţei.

În plus, riscul de a suferi de dureri abdominale este redus la minimum, dacă se optează pentru un astfel de remediu natural, afirmă specialiştii.

Tratează acneea şi răcelile comune

Menta are şi alte beneficii asupra organismului, graţie celor 100 de compuşi pe care oamenii de ştiinţă i-au identificat în compoziţia plantei.

În general, menta conţine mentol, flavonoizi, luteolină, hesperidină şi eriocitrin- substanţe care au proprietăţi antioxidante şi antivirale.

Cu alte cuvinte, menta tratează acneea, previne răceala, uşurează simptomele artritei şi elimină durerile de cap cauzate de indigestii, dischinezii biliare şi colecistite.