Află ce poţi trata cu codiţe de căpşuni!

1 2 jpg jpeg

Codiţele ar putea calma durerile articulare şi inconfortul gastro-intestinal, potrivit studiului citat de Agerpres.

Infuzie

Cum este la modă aromatizarea apei cu diferite fructe, acelaşi lucru s-ar putea face cu codiţele de la căpşuni. Ele se infuzează în apă caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit şi se consumă.

Pentru salatele de vară se poate pregăti un oţet de căpşuni foarte bun pentru sănătate. Este suficient să se preseze câteva căpşuni cu codiţe într-un bol, să se adauge oţet de vin alb, să se pună amestecul la foc un minut, rezultând astfel un delicios oţet pregătit în casă.

Nu trebuie uitat un smoothie, care este soluţia ideală pentru consumul codiţelor.

Previne cancerul

În ceea ce prveşte beneficiile pe care căpşunile le aduc sănătăţii, acestea sunt ideale deoarece sunt bogate în antioxidanţi, în vitamina C, dar şi în alte minerale. Acestea oferă protecţie imunităţii şi ajută şi la prevenirea a numeroase tipuri de cancer

Căpşunile pot fi consumare proaspete, dar şi sub formă de suc sau de smoothie. Dacă vrei să le păstrezi pentru mai mult timp, le poţi ţine la congelator.

Cum se face sucul de căpşuni

Sucul de căpşuni este răcoritor, fiind ideal pentru a-ţi reîncărca bateriile, pentru întreaga familie, dar te şi menţine sănătos.

Iată cum se prepară: Îl obţii dintr-o jumătate de banană, două linguri de miere şi câteva sute de grame de căpşuni. Amesteci fructele într-un blender, după care pui în pahare, cu două-trei cuburi de gheaţă şi miere.