Acestea îţi susţin imunitatea!

1 2 jpg jpeg

Tinctura de ienupăr Pentru a te proteja de infecţii urinare şi în sezonul rece, alege preparatele naturiste cu ienupăr. Stimulează imunitatea la nivelul vezicii urinare şi a rinichilor. Este eficient şi pentru întărirea sistemului respirator.

O cură de 6 săptămâni poate fi utilă în perioada de tratare a infecţiilor urinare. De 3 ori pe zi, ia pe stomacul gol câte o linguriţă de tinctură în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.

2 jpg jpeg

Răcelile nu te mai lasă şi revin foarte des? Ai nevoie de mai multe flavonoide! Acestea acţionează ca antioxidante şi antibiotice. Distrug virusurile şi bacteriile. Isopul este o sursă bună de flavonoide. Bea de-a lungul unei zile 2 căni de ceai de isop preparat dintr-o linguriţă de flori uscate şi o cană cu apă fiartă.

Te-ar mai putea ajuta o cură de 2 săptămâni cu pulbere de isop. Îţi trebuie o jumătate de linguriţă rasă de pulbere pe care o consumi pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi. Creşte imunitatea, descongestionează mucoasa nazală, te protejează de infecţii.

Citeşte şi: Zincul scurtează durata răcelilor

2 jpg jpeg

Cimbrişorul te ajută să fii mai rezistent la bolile de sezon şi să faci faţă frigului şi schimbărilor de vreme. Este cunoscut şi pentru calitatea de a alunga tusea.

Este nevoie de 3 linguri de sirop de cimbrişor sau de 2-3 căni de infuzie pe zi. Ceaiul îl prepari dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă fiartă. Orice remediu din cimbrişor ai alege, ia-l cu 30 de minute înainte de masă.

2 jpg jpeg

Frunzele şi florile de soc negru stimulează imunitatea în caz de răceli repetate. Ameliorează simptomele infecţiilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi are efect antiinflamator şi antimicrobian. Ia câte 30 de picături de tinctură de soc, diluate în puţină apă, de 3 ori pe zi.