Aceste plante ţin depresia la distanţă!

Indiferent că vorbim despre aromoterapie sau de tratamentele naturiste, plantele au numeroase beneficii asupra organismului uman. Astfel că pot ajuta la ameliorarea anumitor probleme de sănătate până la tratarea lor completă.

Ayurvedicii folosesc plantele atât pentru psihic cât şi pentru un fizic sănătos.

Ienupărul are efecte terapeutice

2 jpg jpeg

Această plantă conţine o serie de uleiuri volatile ce oferă reale efecte terapeutice organismului uman. Indiferent că ai probleme cu insomnia, stresul sau stările de anxietate, uleiul extres din fructele de ienupăr anihilează aceste stări oferind un confort sporit.

Se poate consuma atât sub formă de ceai, cât şi sub formă de tinctură sau chiar boabe mărunţite ce ot fi adăugate în apa de baie pentru a îndepărta tensiunea musculară.

Folosit în aromoterapie, uleiul de ienupăr ajută la eliminarea toxinelor şi al purificarea aerului, inducând o stare de bine.

Busuiocul ajută organismul să se adapteze

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai bune plante pentru a combate depresia, stresul şi stările anxioase, busuiocul combate secreţia în exces de cortizol, ajutându-l astfel să se adaptaje condiţiilor din jur.

În cazul asteniilor, mai ales când se face trecerea de la un anotimp la altul, busuiocul combate depresia, starea de astenie cât şi pe cea de anxietate.

De asemenea poate fi consumat atât sub formă de ceai, tinctură sau aromoterapie.

Frunzele proaspete de busuioc dacă alegi să le mesteci vei obţine exact acelaşi efect ca la guma de mestecat.

Află ce alte efecte are busuiocul asupra organismului AICI

Sunătoarea, un antidepresiv natural

1 2 jpg jpeg

Sunătoarea este sinonimă cu starea de calm, fiind folosită cu succes în combaterea stprilor de nelinişte cât şi pentru a favoriza somnul.

Dacă te confrunţi cu stări de nervozitate sau insomnie poţi apela la tinctura de sunătoare, deşi trebuie menţionat că această plantă interacţionează cu anumite medicamnet motiv pentru care trebuie consultat medicul curant cu privire la acaesta.