Aceste plante te ajută să ai un somn bun în nopţile caniculare!

1 2 jpg jpeg

După o zi agitată la muncă alege să te relaxezi cu ajutorul unei căni de ceai cald înainte de a te băga în pat. În felul acesta organismul tău se va destinde iar efectul calmant al plantelor te vor ajuta să te odihneşti mai bine pe parcursul nopţii.

Astfel, dimineaţă te vei trezi plin de energie, odihnit şi pregătit pentru provocările noii zile.

Iată care sunt plantele indicate pentru această stare de bine matinală:

Valeriana combate anxietatea

2 jpg jpeg

Celebra plantă datorită efectului său calmant este folosită încă din antichitate pentru prepararea anumitor medicamente. Uleiurile sale esenţiale au proprietăţi relaxante care combat cu succes atât stresul cât şi anxietatea. O simplă cană de ceai de valeriană te va ajuta să ai un somn neîntrerupt, să dobândeşti o stare de calm. Ai grijă totuşi să nu depăşeşti un maxim de 3 căni pe zi.

Levănţică, pentru un somn adânc

1 2 jpg jpeg

Atât valeriana cât şi levănţica favorizează somnul profund şi odihnitor. Se pot consuma sub formă de ceai sau poţi să le foloseşti sub formă de ulei în aromoterapie.

Mintea, corpul, sufletul tău vor fi invadate de o stare euforică de bine, eliminând orice formă de stres sau anxietate ori depresie. Un truc destul de eficient ar fi acela să îţi stropeşti pernele sau lenjeria de pat cu câteva picături de apă în care să adaugi câteva picături de ulei esenţial din aceste plante. Dacă vrei să duci starea de relaxare la cote şi mai înalte, ia două-trei crenguţe de levănţică sau de valeriană şi pune-le în apa ta de baie. poţi chiar să optezi pentru un gel de duş pe baza acestor plante. Şi spa-ul vine în casa ta.

Află mai multe despre efectul afrodisiac al verbinei AICI

Floarea pa siunii, sedativ natural

1 2 jpg jpeg

Passiflora este unul dintre cei mai buni sedativi naturali extrem de eficientă ami ales în cazul persoanelor care adorm foarte greu sau suferă de insomnii. Unul dintre cele mai puternice remedii pentru anxietate şi depresie, furnizează o stare de bine, fiind folosita chiar pentru a prepara o anumită gamă de tranchilizante.

Se poate consuma sub formă de ceai, tinctură, sau chiar în aromoterapie.

Celebrele flori de tei induc somnul

O altă plantă frumos mirositoare cu efect calmant asupra organismului uman, având şi efect antispasmodic ce relaxează musculatura, este eficient şi pentru reducerea tensiunii arteriale dar şi pentru a-ţi desfunda căile nazale.

Ţine cont de efectul său diuretic totuşi şi nu consuma mai mult de o cană de ceai înainte de a merge la culcare.

Alte plante la care poţi apela pentru a te bucura de un somn odihnitor sunt muşeţelul, rozmarinul, menta, lămâiţa, macul sau verbena recunoscută ca fiind şi planta iubirii.