Aceste legume nu trebuie consumate niciodată în stare crudă

1 2 jpg jpeg

Deşi este recunoscut faptul că fructele sunt recomandate a se consuma în starea lor crudă, anumite legume se pare că au recomandarea de a fi preparate termic înainte de a fi consumate.

Dacă o să răsfoişti cu atenţie paginile revistelor de bucate vei observa cu siguranţă că inclusiv la simplele reţete de salate se cere măcar fierberea lor.

Şi da, vorbim despre boboase în principal.

Mazărea nu se consumă crudă

2 jpg jpeg

Una dintre cele mai bune feluri de mâncare ce se regăseşte cu siguranţă în amintirile tuturor din copilărie este mâncarea de mazăre. Fie că o regăseşti în salata de boeuf (preparat la care se recomandă fierberea ei) fie că vrei să faci o salată simplă cu tot felul de legume, mai de vară pentru a-ţi condimenta papilele gustative, mazărea se găteşte nu se consumă niciodată crudă.

Din acelaşi sortiment de legume care se gătesc face parte şi fasolea roşie, lintea, soia, pe care clar nu ai avea cum să le consumi altfel decât cel puţin fierte.

Dacă vrei să consumi mâncare bio, care să îţi furnizeze nutrimenţi de calitate atunci vei uita complet de procesul de prăjire şi de uleiul care adesea băltea prin salate.

Înainte de a fierbe totuşi aceste legume alege să le ţii măcar o oră în apă pentru a se înmuia şi a îndepărta eventualele toxine de pe ele.

Află cât de sănătos este cartoful crud AICI

Ciupercile crude nu sunt comestibile

2 jpg jpeg

Imediat ce le culegea bunica din pădure, cum ajungea acasă le punea într-un vas cu apă după care le curăţa şi le trecea prin apă fiartă sau le dădea într-un clocot. Ei bine, da, ciupercile fac şi ele parte din categoria de legume ce se recomandă a nu se consuma în stare crudă.

Studiile efectate pe baza lor au scos la iveală faptul că acestea ar conţine agaritină, o substanţă destul de controversată, fiind chiar suspectă de favorizarea dezvoltării factorilor cancerigeni, motiv temeinic pentru a nu le consuma fără a le prepara corespunzător înainte.

Şi vânata face parte din aceiaşi categorie de legume necomestibile în stare crudă.

Alege sănătatea înainte de toate şi bucură-te de minunile naturii la tine în farfurie.