Acest smoothie normalizează tensiunea arterială!

1 2 jpg jpeg

Hipertensiunea arterială poate fi influenţată de foarte mulţi factori. Astfel că, astăzi a devenit o afecţiune întâlnită frecvent, şi constă în faptul că sângele exercită o presiune ridicată asupra pereţilor arteriali. Dacă nu este tratată, poate duce la complicaţii precum: insuficienţă renală, boli cardiace şi accidente vasculare cerebrale.

Pentru o viaţă cât mai sănătoasă ai nevoie de o inimă puternică şi o circulaţie sangvină bună, astfel că se cere un stil de viaţă adecvat şi echilibrat.

Ce-ţi creşte riscul de hipertensiune

Stresul este principalul duşman al stării de boală, pe lângă acesta se mai adaugă înaintarea în vârstă, viciile precum fumatul sau alcoolul, lipsa somnului,sedentarismul, prezenţa diabetului sau chiar şi istoricul familial.

Cu cât vei fi mai activ cu atât mai bună va fi starea ta de sănătate.

Află motivul pentru care ar trebui să consumi spanac cât mai des AICI

Consumul de afine, secretul inimii sănătoase

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii din domeniu au efectut un studiu ce a fost ulterior publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, afirmând faptul că femeile cu tensiune arteriala ridicata, care au consumat pudră de afine uscate în mod regulat, au reuşit să aibă o scădere de 5% a tensiunii arteriale sistolice, o scădere de 6% a tensiunii arteriale diastolice, precum şi o creştere cu 69% a nivelurilor sangvine de oxid nitric, aspect ce contribuie la creşterea fluxului sangvin prin dilatarea vaselor de sange.

Îţi menţii sănătatea cu antioxidanţi

2 jpg jpeg

Antioxidanţii puternici de genul antocianilor ce se regăsecsc din plin şi în afine, organismul tău va fi ferit de boli, deoarece aceştia au rolul de a reduce inflamaţiile existente în organism, în plus te protejează de acţiunea distructivă a radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor şi ADN-ului, ferindu-te de bolile grave, precum cancerul sau bolile de inimă. Dacă vrei să testezi puterea minunată a afinelor, poţi prepara o băutură delicioasă care va contribui la menţinerea tensiunii arteriale în parametri optimi. Îi vei furniza în felul acesta organismului tău o veritabilă doză de sănătate, mai ales dacă alegi mixul format din 2 linguri de afine proaspete sau de la congelator, 1 banană coaptă, 1 pahar de apă, 1 iaurt mic fără fructe, fără zahăr şi o mână de frunze de spanac. Pune toate ingredientele într-un blender şi mixează-le până obţii smoothie-ul ce trebuie consumat imediat pentru ca astfel să beneficiezi de toate efectele sale benefice.

Având puţine calorii este bun chiar şi dacă te afli la dietă, poţi să înlocuieşti micul dejun cu acest smothie şi îţi vei furniza astfel doza de energie necesară unui start bun.