7 utilizări mai puţin cunoscute ale muşeţelului

1 2 jpg jpeg

1. Uleiul esenţial, bun în reumatism

Durerile articulaţiilor cauzate de reumatism sunt domolite cu un masaj cu ulei de muşeţel. Uleiul are efect antiinflamator. Este un remediu indicat şi în cazul în care ai picioarele obosite.

2. Infuzia de muşeţel alungă pofta de ţigară

Dacă mesteci boboci de muşeţel uscaţi atunci când abia ai renunţat la tutun, dar parcă ai mai vrea să aprinzi o ţigară, e posibil să renunţi la idee. Te-ar mai putea ajuta şi gargarele cu ceai de muşeţel.

3. Adio, dureri de dinţi!

În cazul durerilor de dinţi sau a abceselor, infuzia de muşeţel este o soluţie de a le ameliora. Pune 2 linguriţe la o cană cu apă clocotită, aşteaptă 15 minute, apoi, după ce se mai răceşte poţi să clăteşti gura cu acest ceai. Gargarele pot fi făcute la un interval de 30 de minute.

4. În amestec cu alte plante e indicat în bolile de ficat

Amestecă muşeţel cu mentă, rostopască, albăstrele, anghinare şi sunătoare în părţi egale, pentru a face o infuzie benefică în afecţiunile ficatului. Din acest amestec iei o linguriţă, pe care o laşi la infuzat în 250 ml de apă fiartă. Acest tratament descongestionează, alungă durerile digestive, este antiinflamator şi antiseptic.

5. Ceaiul de muşeţel alungă simptomele cistitei

Ai dureri şi-ţi simţi abdomenul tensionat? E posibil să fie o infecţie urinară, iar un ceai de muşeţel şi-ar fi de folos, pentru că acţionează ca diuretic şi antiseptic. Sunt recomandate 3 căni de ceai pe zi.

6. Bun în afecţiunile inimii

Dacă suferi de o boală vasculare, te vei simţi mai bine dacă faci băi cu flori de muşeţel. Ai nevoie de circa 60 de grame de flori pe care le poţi pune într-un săculeţ de tifon în apa de baie fierbinte.

7. Comprese cu infuzie, în Zona Zoster

Dacă ai fost diagnosticat cu Zona Zoster, e bine să ştii că te pot ajuta în timpul puseelor compresele cu infuzie de muşeţel. Trebuie să le laşi să acţioneze un sfert de oră şi să le aplici de 3 ori pe zi, pentru ca frecvenţa puseelor să scadă. Continuă tratamentul 30 de zile, la fiecare două zile.