7 infuzii medicinale pentru a începe anul cu voie bună

1 2 jpg jpeg

Talpa-gâştei combate nervozitatea

Susţine activitatea sistemului nervos, stabilizează emoţiile reducând neliniştea, teama, nervozitatea, are acţiune analgezică şi antispasmolitică.

Păducel, un bun tonic cardiac

Contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi a palpitaţiilor, protejează sistemul cardiovascular în situaţii de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susţine circulaţia sangvină la nivelul creierului.

Roiniţă, pentru o stare de spirit bună

Ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, are efect sedativ şi antidepresiv şi constituie o sursă naturală de vitamina C.

Angelica este antidepresivă

Una dintre plantele cu proprietăţi calmante este angelica. Remediile te ajută să îţi limpezeşti gândurile şi să te poţi concentra mai bine. Este recomandată şi celor care se confruntă cu stări depresive.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă mărunţită, la 250 de ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat un sfert de oră, după care îl bei cu înghiţituri mici.

Hameiul te ajută să dormi

Profită de somnul de după-amiază pentru a-ţi încărca bateriile. Vei fi mai energic la petrecerea dintre ani. Un ceai de hamei te ajută să ai un somn odihnitor. Are acţiune calmantă, analgezică şi constituie o bună sursă de vitamine din grupul B şi E.

Rozmarin contra grijilor

Un leac important care combate stările de anxietate provocate de perioadele stresante sau de anumite probleme şi temeri este rozmarinul. Acesta este înzestrat cu proprietăţi calmante.

Peste 2 linguriţe de plantă mărunţită torni 1 cană cu apă fierbinte. După primul clocot, iei de pe aragaz şi laşi la infuzat, 10 minute. Bei remediul de două ori pe zi, până la dispariţia simptomelor.

Valeriana te relaxează

Este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă şi la un somn profund în timpul nopţii.