6 alimente minune care te scapă de greţurile din sarcină

1 2 jpg jpeg

1. Ghimbirul

Acestă plantă este deseori consumată pentru a trata greaţa şi a ajuta digestia. Ghimbirul conţine mai multi compuşi chimici, printre care şi shogaols şi gingerol, care îmbunătăţesc funcţia digestivă. Medicii spun că pentru a scăpa de greţuri trebuie să folosim 2-3 grame de ghimbir pe zi (în freshuri cu lămâie şi mere), dar nu mai mult de 4 grame. Şi ceaiul de ghimbir este un remediu grozav pentru diminuarea senzaţiilor de greaţă. 2. Lămâia

Şi acest fruct te poate ajuta să scapi rapid de greţurile din sarcină. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să amesteci o cană de apă, zeama de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă cu vârf de zahăr. Apoi, se adaugă un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Această combinaţie te va ajuta, cu siguranţă, să îndepărtezi starea de greaţă.

Au fost făcute studii recente din care a reieşit că ardeii iuţi îndepărtează senzaţia de greaţă. Ardeii iuţi conţin capsaicină, un compus ce blochează percepţia de durere. Îţi poţi pune ardei iute într-o salată, dacă nu poţi să-l consume singur.

Lipsa de proteine poate fi cauza stării de greaţă. De aceea, nucile te pot ajuta să scapi de această problemă. Ele conţin o cantitate importantă de proteine, care oferă mai multă energie.

Un alt aliment care te ajută să combaţi starea de greaţă. Prepară o limonadă cu lămâie, o linguriţă de zahăr şi multă mentă sau un ceai de mentă neîndulcit ori, dacă-ţi place gustul, mănâncă pur şi simplu câteva frunze de mentă.

Te scapă cel mai rapid de greaţă. Ai nevoie de 200 de ml de apă într-o cană, în care să adaugi şi două linguri cu zeamă de lămâie.