5 sucuri de legume vindecătoare

1 2 jpg jpeg

Suc de sfeclă

Dacă ai hipertensiune, creează-ţi un obicei de a bea suc de sfeclă cât mai des. Dilatează vasele de sânge şi-ţi scade tensiunea arterială. Bea în 2-3 reprize un pahar de suc de sfeclă în care ai pus şi suc de morcovi.

Sucul e indicat şi în anemie feriprivă. Se bea câte o jumătate de pahar de suc, de două ori pe zi, după masa de dimineaţă şi după cea de seară, pe parcursul a 3 luni.

Suc de ridiche neagră

Tusea persistentă, bronşita, răceala sau gripa pot fi tratate şi cu suc de ridiche neagră. Aduce un plus de vitamina C şi de calciu. Cureţi o ridiche, o dai prin răzătoare, iar după 2-3 ore, storci ridichea, pentru a obţine sucul.

Contra tusei, ia câte 3 linguriţe de 3 ori pe zi, după masă. Remediul este indicat şi astmaticilor, care pot lua 1-2 linguriţe de suc de ridiche şi miere, de 3-4 ori pe zi.

Suc de cartofi

Pentru cicatrizarea mucoasei stomacale şi în caz de ulcer gsatroduodenal, sucul de cartofi este un leac foarte bun. Îţi aduce şi un plus de magneziu, calciu. Trebuie băut crud, dar dacă nu suporţi, îl poţi prepara în amestec cu suc de morcovi.

Timp de 30 de zile la rând, ia o jumătate de pahar de suc, de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca.

Suc de ceapă

Una dintre cele mai răspândite afecţiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă.

Tusea, durerile de dinţi, sinuzită, gripă sunt câteva dintre afecţiunile pe care le poţi trata cu suc de ceapă. Când ai un dinte sau o măsea care te doare, aplică pe ea un tampon cu vată îmbibată în suc de ceapă. Dacă tusea nu te lasă, bea sucul de la o ceapă pe parcursul unei zile. Poţi fie să foloseşti un storcător pentru a obţine sucul, fie să razi ceapa, s-o laşi câteva ore, apoi s-o storci.

Ştiai că…

…sucul de ceapă te ajută să previi exfolierea unghiilor şi să-ţi estompezi pistruii? Contra pistruilor, masezi pielea cu suc pproaspăt de ceapă, iar pentru unghii, foloseşti tot acest suc de 2 ori pe zi, o săptămână.

Sucul este recomandat şi în combaterea ateroclerozei (îngroşarea pereţilor arterelor). Înaintea sau în timpul unei mese principale, iei câte 50 ml de suc de ceapă cu miere în fiecare zi, timp de trei-patru luni.

Un pahar de suc de ceapă pe zi amestecat cu puţin suc de morcovi sau de ţelină te poate face să te simţi mai bine în astenie şi surmenaj. Contra pistruilor, masezi pielea cu suc pproaspăt de ceapă, iar pentru unghii, foloseşti tot acest suc de 2 ori pe zi, o săptămână.

Suc de roşii

Acest suc are proprietatea de a micşora vâscozitatea sângelui, prin urmare reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiac.

Dacă bei o cană de suc de roşii în 3 reprize, de-a lungul unei zile ai şanse mari să-ţi reduci vâscozitatea sângelui, ceea ce te fereşte de riscul apariţiei unei boli de inimă cum sunt insuficienţa cardiacă sau cardiopatia ischemică.