5 remedii naturiste contra anxietăţii

1 2 jpg jpeg

Teiul

Unul dintre ceaiurile care are un efect liniştitior este cel de tei. Îl prepari din două linguriţe de flori uscate, la 250 ml de apă. Laşi să se răcească, după care îl bei. Se recomandă câte două-trei căni pe zi.

Astfel, vei reduce din stările de teamă şi nelinişte.

Valeriana

Efectele de sedativ ale valerianei sunt cunoscute din vremea Greciei Antice. Grecii îl foloseau ca remediu contra insomniei şi pentru calmarea stărilor de nervozitate. Cea mai folosită parte a valerianei este rădăcina, datorită substanţelor cu efect liniştitor. Astfel, poţi bea ceai de rădăcină de valeriană, o dată sau de două ori pe zi. Poţi apela şi la uleiul esenţial de valeriană, al cărui miros are un fect calmant. Şi în apa de baie poţi pune rădăcină de plantă, datorită proprietăţilor relaxante.

Ginsengul

Te simţi obosit, lipsit de energie şi fără chef de viaţă? În astfel de momente poţi apela la ginseng, foarte eficient în caz de oboseală cronică. Este un anxiolitic natural foarte eficient.

Obligeana

O altă plantă eficientă este obligeana, pentru că reduce stările de anxietate, de teamă şi de nelinişte. Se recomandă sub formă de infuzie, câte 2 căni pe zi, în cure de 30 de zile. Tratamentul te ajută să ai un tonus bun.

Kava

Originară din insulele Pacificului, kava are efecte puternice contra anxietăţii, a angoaselor şi a stresului. Nu este recomandată celor care suferă de afecţiuni hepatice.