5 plante care alungă problemele stomacale

1 2 jpg jpeg

Sunătoare Un efect cicatrizant îl are şi sunătoarea. Prepari un ceai din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Laşi să infuzeze 10-15 minute, după care îl bei.

Remediul se administrează de două ori pe zi, înainte cu un sfert de oră de masă, până când scapi de simptomele neplăcute. Ca efectul să fie mai puternic, poţi combina sunătoarea cu roiniţă.

Gălbenelele conţin mucilagii şi uleiuri volatile, de aceea sunt ideale în ameliorarea simptomelor gastritei. Bei licoarea de trei ori pe zi, la un sfert de oră după mese.

Pui la fiert 250 de ml de apă, iar când dă în clocot, pui o lingură de flori uscate şi iei de pe foc. Acoperi ibricul cu un vas 10 minute, după care poţi bea ceaiul. Îl poţi îndulci cu o linguriţă cu miere.

Calmează mucoasa gastrică datorită conţinutului de alantoină. Este indicat în caz de ulcet gastric şi de gastrită. Reduce semnificativ arsurile şi te scapă de gustul acru din gură.

Pui la fiert două linguriţe de rădăcină mărunţită, iar când dă în clocot, iei de pe foc. Laşi să se răcească. Bei una-două căni de ceai pe zi, timp de o lună. După o pauză de două săptămâni, poţi relua cura.

Un alt ceai recomandat în astfel de situaţii, mai ales dacă suferi de indigestie şi crampe stomacale este cel de mentă. Îl obţii din câteva frunze uscate, peste care pui apă fierbinte.

Ceaiul din afine uscate are efecte calmante, datorită conţinutului bogat de taninuri. El poate fi preparat dintr-o lingură de fructe uscate, peste care torni 300 ml de apă fiartă şi răcită. Laşi la macerat peste noapte, iar apoi bei cantitatea de lichid obţinută pe parcursul celei de-a doua zi.

Fiindcă are proprietăţi cicatrizante, ceaiul de muşeţel este recomandat în calmarea arsurilor şi crampelor stomacale. Pui 2 linguriţe de flori la o cană cu apă fierbinte, laşi acoperit un sfert de oră, după care bei.