5 leacuri pentru reglarea menstruaţiei

1 2 jpg jpeg

Traista-ciobanului

Dacă ai dureri şi sângerări abundente în timpul menstruaţiilor, infuzia şi tinctura de traista-ciobanului le pot elimina. Ceaiul se face din 2 linguriţe de plantă şi 250 ml de apă. Se beau 3 căni de infuzie pe zi, pentru a obţine rezultate bune. Din tinctură se ia o linguriţă de 3 ori pe zi, în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.

Salvie şi gălbenele

Menstruaţiile abundente sau lipsa sângerărilor lunare pot fi combătute cu infuzie de salvie sau cu tinctură de gălbenele. Ceaiul şi pulberea de salvie normalizează menstrele şi alină durerile. E nevoie de o linguriţă de frunze şi 100 ml de apă clocotită pentru a prepara infuzia, iar pulberea se poate lua de-a lungul unei cure de 3 luni, câte 40 de grame pe zi, în 4 reprize.

Tinctura de gălbenele este potivită pentru situaţiile în care menstruaţia dispare din cauza unei diete nesănătoase, a carenţelor nutritive lăsate în urmă de o boală sau după naştere, în perioada de alăptare. Se beau 30 de picături de tinctură cu puţină apă, de trei ori pe zi, înainte de menstruaţie. Contra durerilor menstruale poţi lua de 2 ori pe zi ceai de gălbenele din 2 linguriţe de plantă la 250 ml de apă.

Mlădiţe de zmeur

Recunoscută pentru reglarea menstruaţiei, tinctura de mlădiţe de zmeur se poate lua de 2 sau de 3 ori pe zi, câte 30 de picături cu puţină apă. O cură de 3 luni, urmată de o pauză de 30 de zile şi reluarea curei te vor ajuta să elimini problemele legate de menstruaţie.

Trifoi-roşu

Datorită fitoestrogenilor din compoziţia trifoiului-roşu, o cură de 6 luni cu ceai din această plantă este utilă pentru stimularea fertilităţii. Îl poţi lua sub formă de infuzie, făcută din 2 linguriţe de flori de trifoi-roşu şi 2 căni cu apă clocotită. După infuzare timp de 15 minute, strecurare şi răcire, bea din ceaiul obţinut puţin câte puţin, pe parcursul unei zile.

Ştiai că...

…o oră de mişcare pe zi, constând în plimbări, alergări sau ieşiri pe bicicletă, renunţarea la băuturile care conţin alcool sunt măsuri simple prin care eviţi dereglarea menstrelor şi formarea fibroamelor uterine.