5 înlocuitori naturali ai aspirinei

1 2 jpg jpeg

Pentru a afla dac─â planta calmeaz─â, ├«ntr-adev─âr, durerea, cercet─âtorii de la Universitatea din Newcastle au efectuat mai multe teste cu aspirin─â ┼či ment─â brazilian─â ├«n laborator, pe cobai. Pe l├óng─â menta brazilian─â, exist─â ┼či alte alternative naturale pentru clasicele analgezice. Iat─â c├óteva!

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: gheara diavolului

Gheara diavolului este o plant─â de origine sud-african─â, popular─â ├«n Europa ├«nc─â de acum c├óteva sute de ani. Ea poate ajuta la u┼čurarea durerii ┼či, ├«n unele cazuri, poate ├«mbun─ât─â┼úi mobilitatea persoanelor care sufer─â de osteoartrit─â sau de reumatism degenerativ.

Calit─â┼úile antiinflamatorii conferite de harpagozid─â ┼či fitosteroli sunt cele care produc acest efect, iar planta este adesea recomandat─â pentru tratarea cazurilor u┼čoare de reumatism.

Poate fi folosit─â extern pentru durerile articulare. Principiile active ajut─â la stimularea sistemului digestiv, de aceea planta este folosit─â pentru tratarea indigestiei. Planta ajut─â ┼či la probleme de ficat sau vezic─â biliar─â.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: păducel

P─âducelul este consumat, de obicei, sub form─â de ceai. Preparatele pe baz─â de p─âducel au efect tonic cardiac, diuretic, hipotensiv, astringent ┼či vasodilatator.

Produsele pe bază de păducel sunt indicate în cazurile de angină pectorală, hipertensiune arterială, nevroze cardiace, insomnii, oboseală, iritabilitate etc.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: magneziu

Magneziul este vital pentru s─ân─âtatea inimii ┼či a oaselor, c─âci ajut─â la fixarea calciului ├«n oase.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: turmeric

Ingredientul activ din turmeric, curcumina, atenueaz─â rapid durerile.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: scoarţa de salcie

Din punct de vedere chimic, scoar┼úa de salcie este ├«nrudit─â cu aspirina ┼či con┼úine salicin─â, un compus cu propriet─â┼úi de atenuare a durerilor.

Astfel, dup─â ingerare, scoar┼úa de salcie este transformat─â ├«n acid salicilic, un compus care previne formarea cheagurilor de s├ónge ┼či previne, a┼čadar, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral ischemic.