4 plante care te ajută să ai o memorie excelentă

1 2 jpg jpeg

Ginkgo biloba te ajuta sa ai o memorie excelenta

Originar din China, ginkgo biloba este un excelent remediu pentru problemele de memorie. Frunzele ajută la îmbunătăţirea circulaţiei cerebrale, datorită unor substanţe care se găsesc în acestea.

Indicat este să faci o cură de o lună de zile cu capsule pe bază de pulbere de ginkgo biloba. Se iau câte trei capsule pe zi, la câteva minute după mesele principale. Acestea pot fi cumpărate din magazinele cu produse naturale.

Alimente care te ajuta sa ai o memorie excelenta - Ceaiul verde

Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, ceaiul verde este un remediu excelent pentru tulburările de memorie. Îţi creşte puterea de concentrare şi este o bună modalitate şi pentru a-ţi începe ziua, în loc de cafea.

Salvia iti ajuta memoria

Salvia este o altă plantă medicinală de ajutor dacă treci printr-o perioadă epuizantă, în care simţi că nu îţi poţi duce sarcinile la capăt. Ajută la sporirea capacităţii de concentrare. Bea, timp de 30 de zile, trei căni cu infuzie de salvie, zi de zi.

Ca să prepari infuzia, torni 250 ml de apă fierbinte peste o lingură de plantă uscată şi laşi la infuzat un sfert de oră.

Alimente care te ajuta sa ai o memorie excelenta - Rozmarinul

Şi rozmarinul este un leac eficient contra stărilor de oboseală, care pot să îţi creeze probleme cu memoria. O cercetare din anul 2013 a oamenilor de ştiinţă englezi de la Universitatea Northumbria a arătat că aroma rozmarinului revigorează rapid simţurile.

Astfel, pune câteva picături de ulei esenţial de rozmarin într-un bol cu apă, căci aroma plantei stimulează funcţia cerebrală. Poţi apela şi la tinctura de rozmarin, căci stimulează circulaţia sangvină de la nivelul creierului. Pui 10-15 picături în jumătate de pahar cu apă şi bei de două ori pe zi, într-o cură de o lună de zile.