4 "ajutoare" pentru stomac

1 2 jpg jpeg

Pelinul ajută la diminuarea volumului de gaze din stomac şi intestine. Pentru a obţine acest efect puneţi în toate mâncărurile o cantitate mică de pelin pisat sau beţi zilnic un decoct din o linguriţă de frunze pisate de pelin care se lasă la fiert 200 ml de apă şi se amestecă cu o linguriţă de miere.

Laptele de capră se recomandă la pacienţii care prezintă arsuri la stomac şi eructaţii foarte frecvente şi necontrolabile.

Se vor consuma câte 3 ceşti pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. De asemenea, arsurile stomacale se mai vindecă şi consumând zilnic 3-5 pere proaspete sau uscate, înmuiate în apă (nu fierte) şi piure de hrişcă, în fiecare dimineaţă.

Pătlagina - puneţi seara în apă câteva seminţe de pătlagină şi lăsaţi peste noapte să se formeze o masă gelatinoasă. Dimineaţa luaţi înainte de masă o lingură din acest preparat.

Urzica şi gălbenelele sunt recomandate pentru vindecarea oricăror afecţiuni a stomacului, inclusiv a gazelor şi balonărilor. Se bea 1-2 litri de ceai de urzică amestecat în părţi egale cu ceai de gălbenele.

Tratamentul se va face în cure de cel puţin 2 luni, fiind eficient mai ales primăvara, când ambele plante sunt fragede. Se recomandă de asemenea ca în acest ceai să se pună dimineaţa şi seara o linguriţă de biter suedez.