3 tipuri de seminţe pentru o digestie uşoară

2 jpg jpeg

Seminţe de mărar

Ceaiul din seminţe de mărar, băut de 3 ori pe zi, este un leac bun dacă ai o indigestie sau după mesele copioase, dar şi dacă suferi de insomnie, dureri intense în timpul menstruaţiei.

Pentru acest remediu ai nevoie de o linguriţă de seminţe de mărar şi 250 ml de apă clocotită. Pui apa peste seminţe şi, după 15-20 de minute, strecori infuzia.

Seminţe de chimen

Dacă ai arsuri sau dureri de stomac, seminţele de chimen sunt un leac potrivit pentru tine. Infuzia făcută din aceste seminţe îmbunătăţeşte digestia, stimulează secreţiile gastrice şi alungă inflamaţiile apărute în zona intestinului subţire.

Pentru ceai ai nevoie de 2 linguriţe de seminţe de chimen la 250 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute, strecori, apoi bei treptat ceaiul de-a lungul zilei, între mese.

Seminţe de in

Câte 3 linguriţe de seminţe de in luate de 3 ori pe zi previn inflamaţiile digestive şi constipaţia.

Poţi pune întreaga cantitate de seminţe la înmuiat în apă, cu o seară înainte. Din ele poţi face şi o infuzie. Pentru aceasta se pun o linguriţă de seminţe şi un pahar de apă.

Inul are proprietăţi laxative, emoliente, ceea ce le face utile în bolile digestive, dar şi urinare, cum este cistita. Pentru a preveni sau ajuta la tratarea acesteia din urmă poţi face spălături de infuzie de seminţe de in sau bea 2-3 căni cu infuzie pe zi.