3 tipuri de semin┼úe pentru o digestie u┼čoar─â

2 jpg jpeg

Seminţe de mărar

Ceaiul din semin┼úe de m─ârar, b─âut de 3 ori pe zi, este un leac bun dac─â ai o indigestie sau dup─â mesele copioase, dar ┼či dac─â suferi de insomnie, dureri intense ├«n timpul menstrua┼úiei.

Pentru acest remediu ai nevoie de o linguri┼ú─â de semin┼úe de m─ârar ┼či 250 ml de ap─â clocotit─â. Pui apa peste semin┼úe ┼či, dup─â 15-20 de minute, strecori infuzia.

Seminţe de chimen

Dac─â ai arsuri sau dureri de stomac, semin┼úele de chimen sunt un leac potrivit pentru tine. Infuzia f─âcut─â din aceste semin┼úe ├«mbun─ât─â┼úe┼čte digestia, stimuleaz─â secre┼úiile gastrice ┼či alung─â inflama┼úiile ap─ârute ├«n zona intestinului sub┼úire.

Pentru ceai ai nevoie de 2 linguri┼úe de semin┼úe de chimen la 250 ml de ap─â clocotit─â. La┼či la infuzat 15 minute, strecori, apoi bei treptat ceaiul de-a lungul zilei, ├«ntre mese.

Seminţe de in

C├óte 3 linguri┼úe de semin┼úe de in luate de 3 ori pe zi previn inflama┼úiile digestive ┼či constipa┼úia.

Po┼úi pune ├«ntreaga cantitate de semin┼úe la ├«nmuiat ├«n ap─â, cu o sear─â ├«nainte. Din ele po┼úi face ┼či o infuzie. Pentru aceasta se pun o linguri┼ú─â de semin┼úe ┼či un pahar de ap─â.

Inul are propriet─â┼úi laxative, emoliente, ceea ce le face utile ├«n bolile digestive, dar ┼či urinare, cum este cistita. Pentru a preveni sau ajuta la tratarea acesteia din urm─â po┼úi face sp─âl─âturi de infuzie de semin┼úe de in sau bea 2-3 c─âni cu infuzie pe zi.